Adatvédelmi szabályzat

1. Elosztott energia- és áramellátás és személyes adatok

A Centrica Business Solutions a Centrica plc elosztottenergia- és áramellátási üzletágának része (amelyet „DE&P”-nek hívunk), az adatkezelő a Centrica plc.

Ez az adatvédelmi nyilatkozat ismerteti az Ön törvényben rögzített jogait, valamint azt, hogy hogyan gyűjtjük és használjuk fel az Ön személyes adatait. Ismerteti a DE&P által végzett adatfeldolgozási tevékenységeket, azokat a célokat, amelyekre ezeket a tevékenységeket végzik, valamint azokat a jogalapokat, amelyekre a DE&P támaszkodik ezen adatfeldolgozási tevékenységek során.

Ez a nyilatkozat az egyénekről (például vállalatvezetőkről vagy üzleti ügyfelek kapcsolattartóiról) tárolt személyes adatokra vonatkozik, beleértve az egyéni vállalkozókat és partnereket is. Ez nem vonatkozik azokra az információkra, amelyeket vállalatokról és más jogi szervezetekről tárolunk.

Időről időre frissíthetjük ezt az adatvédelmi nyilatkozatot, hogy mindig naprakész és pontos legyen. Az adatvédelmi nyilatkozatunkban eszközölt változtatások megjelennek ezen az oldalon, és minden lényeges módosítást közlünk Önnel.

A Centrica adatvédelmi biztosával felveheti a kapcsolatot írásban. A borítékot a következőképpen címezze meg: The Data Protection Officer, Centrica Plc, Millstream, Maidenhead Road, Windsor, Berkshire, SL4 5GD. 

E-mailben is felveheti a kapcsolatot az adatvédelmi biztosunkkal a privacy@centrica.com e-mail-címen keresztül.

2. Az általunk gyűjtött személyes adatok

Az alábbi típusú személyes adatokat gyűjtjük össze minden ügyféltől:

 • Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai: Olyan információk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjünk Önnel; ilyen információk például az Ön neve, e-mail-címe, telefonszáma és az üzleti fiókjához vagy megrendeléséhez tartozó címek.
 • Jogainak gyakorlása: Amennyiben gyakorolja az adatvédelmi jogszabály szerinti jogait, akkor erről és a válaszadás módjáról nyilvántartást vezetünk

Nem kötelező a fent ismertetett személyes adatokat megadnia nekünk, azonban ha ezt nem teszi meg, előfordulhat, hogy nem tudja megvásárolni a termékeinket és szolgáltatásainkat, vagy termékeink funkcionalitása csökken.

3. Az Ön személyes adatainak felhasználási célja és oka

Amennyiben feldolgozzuk az Ön személyes adatait, azt azért tesszük, mivel jogos érdekünk fűződik hozzá

Azért dolgozzuk fel az Ön személyes adatainak ezen elemeit, mert jogos érdekünk fűződik hozzá. Az alábbi kategóriákban dolgozzuk fel a személyes adatokat, többek között:


OK VAGY CÉL A FELHASZNÁLT SZEMÉLYES ADATOK

Annak felmérése, hogy mely termékeink és szolgáltatásaink érdekelhetik Önt, például a regionális demográfiai adatok megértéséhez, valamint az ügyfelek igényeihez illeszkedő ajánlatok és javaslatok követéséhez és személyre szabásához, illetve a hűséges ügyfelek megjutalmazásához. Ez magában foglalja az Ön adatainak a más vállalatoktól kapott adatokkal való egyeztetését.

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai

Direkt marketing. Ha nem járult hozzá kifejezetten a direkt marketing fogadásához, akkor csak olyan direkt marketinganyagokat küldünk Önnek, amelyekre a jogszabályok értelmében engedélyt kapunk. Azonban soha nem küldünk Önnek direkt marketinget, ha nem iratkozott fel direkt marketingüzenetek fogadására.

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai

Igazgatási információk jelentése

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai

Munkatársaink védelme

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai

Bevételvédelem

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai

Személyzet képzése

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai

Az adatai pontosságának és relevanciájának fenntartása

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai

Jogi követelések megállapítása, gyakorlása vagy védelme érdekében

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai
- A jogai gyakorlása

Segítség nyújtása bűnüldöző szervek számára

- Az Ön kapcsolattartási adatai és az üzleti fiókjához társított személyek kapcsolattartási adatai

Amennyiben feldolgozzuk az Ön személyes adatait, azt úgy tesszük, hogy azok alapján nem lehet Önt azonosítani

Anonimizálhatjuk és összesíthetjük az általunk tárolt személyes adatokat (olyan módon, hogy azok alapján ne lehessen azonosítani Önt). Névtelen és összesített információkat használhatunk fel olyan célokra, amelyek magukban foglalják az informatikai rendszereink tesztelését, a kutatást, az adatelemzést, a webhelyünk és alkalmazásaink javítását, valamint új termékek és szolgáltatások kifejlesztését.

4. Források, ahonnan személyes adatait gyűjtjük

Számos forrásból gyűjtünk személyes adatokat. Ezek többek között a következők:

 • Közvetlenül Öntől: Amikor fiókot hoz létre nálunk, termékeket vagy szolgáltatásokat vásárol tőlünk, információkat küld a webhelyeinken vagy alkalmazásainkon keresztül, kitölti az általunk biztosított űrlapokat, panaszt tesz, gyakorolja a törvény által biztosított jogait, valamint telefonon, e-mailben vagy személyesen velünk kommunikál.
 • Webhelyünkön és mobilalkalmazásainkon keresztül: Információkat gyűjtünk arról, hogy Ön hogyan használja őket, valamint az Ön által hozzájuk csatlakoztatott okoseszközökről.
 • Más vállalatoktól, akikkel együtt dolgozunk: Olyan információkat nyújtanak nekünk, amelyek segítenek, hogy Önnek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat tudjunk Önnek biztosítani. Ezek többek között a következők:
  • A vállalatcsoportunk tagjait képező vállalatoktól: Akik releváns információkat szolgáltathatnak a tőlük vásárolt termékekről és szolgáltatásokról.

5. Kivel osztjuk meg személyes adatait

A személyes adatokat a következő felekkel osztjuk meg:


KI PÉLDÁK

A vállalatcsoportunk tagjait képező vállalatok

Anyavállalatunk, a Centrica Plc

Bármely fél, ha korábban hozzájárult ehhez

Bármely illetékes bűnüldöző szerv, szabályozó hatóság, kormányzati szerv, bíróság vagy más harmadik fél

Olyan vállalatok, amelyek segítenek vállalkozásunk működtetésében, támogatják informatikai infrastruktúránkat, és segítenek jobban megérteni ügyfeleinket

- Értékesítési munkatárs
-Revizorok, tanácsadók, jogi képviselők és hasonló megbízottak

Vállalkozásunk potenciális vevői

6. Személyes adatainak nemzetközi továbbítása

A Centrica Business Solutions egy globális szervezet része, és más szervezetekhez hasonlóan más országokban található harmadik feleket is felhasználunk üzleti tevékenységünk elősegítésére. Ennek eredményeként személyes adatok továbbíthatók azon országokon kívülre, ahol mi és ügyfeleink találhatók. Ide tartoznak az Európai Gazdasági Térségen (a továbbiakban: EGT) kívüli országok és azon országok, amelyek nem rendelkeznek a személyes adatok különleges védelmét biztosító jogszabályokkal. Lépéseket tettünk annak biztosítására, hogy minden személyes adat megfelelő védelemben részesüljön, és hogy a személyes adatok Európai Gazdasági Térségen kívüli továbbítása törvényesen történjen. Amennyiben a személyes adatokat az EGT-n kívül olyan országba továbbítjuk, amelyről az Európai Bizottság nem állapította meg, hogy megfelelő szintű védelmet biztosít a személyes adatok tekintetében, az adattovábbítás olyan megállapodás hatálya alá tartozik, amely tartalmazza a személyes adatoknak az EGT-n kívülre történő továbbítására vonatkozó követelményeket, például az Európai Bizottság által jóváhagyott általános szerződési feltételeket.

7. A személyes adatok megőrzésének ideje

Személyes adatait addig őrizzük meg, amíg az szükséges a feldolgozási célok eléréséhez.

8. A személyes adataival kapcsolatos jogai

Az alábbi jogokkal rendelkezhet a személyes adatait illetően:

 • az általunk gyűjtött személyes adatokról, a személyes adatainak felhasználási módjáról, valamint arról való tájékoztatáshoz való jog, hogy kitől gyűjtjük az Ön személyes adatait, amikor azokat más forrásokból szerezzük be;
 • az Önről tárolt személyes adatokhoz való hozzáférési jog;
 • az Önről tárolt pontatlan személyes adatok helyesbítésére vonatkozó kérés joga;
 • a személyes adatai zárolásának vagy törlésének kérésére vonatkozó jog bizonyos körülmények között;
 • arra a kérésre irányuló jog, hogy adatainak elemeit eljuttassuk az Ön számára vagy másik szolgáltató számára;
 • az Ön személyes adatainak általunk történő feldolgozása elleni tiltakozáshoz való jog ((1) amennyiben jogos érdekünk fűződik ehhez, a 3. szakaszban felsoroltak szerint, az Ön jogai azonban az Ön egyedi helyzete alapján felülírják a miénket (amit el kell magyaráznia nekünk), (2) amennyiben direkt marketing céljából feldolgozzuk azokat, vagy (3) mivel automatizált eszközöket használunk olyan döntések meghozatalához, amelyeknek jogi vagy hasonlóan jelentős hatásuk van); valamint
 • a 3. szakaszban felsorolt, az általunk hozzájárulás alapján végzett adatfeldolgozási tevékenységekhez való hozzájárulás visszavonására vonatkozó jog.

A fenti jogok közül csak néhány előnyeivel rendelkezik korlátozott körülmények között, ami a személyes adatai gyűjtésének jogi okától függ.

A fenti jogok gyakorlásához, illetve ha bármilyen kérdése van a jogaival kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken.

9. Kapcsolatfelvétel

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van az adatvédelemmel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot írásban a Centrica adatvédelmi biztosával. A borítékot a következőképpen címezze meg: The Data Protection Officer, Centrica Plc, Millstream, Maidenhead Road, Windsor, Berkshire, SL4 5GD.

E-mailben is felveheti a kapcsolatot az adatvédelmi biztosunkkal a privacy@centrica.com e-mail-címen keresztül.

Ha nem elégedett azzal, ahogyan személyes adatait felhasználjuk, akkor panaszt tehet a helyi adatvédelmi hatóságnak. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk Önnek, és arra bátorítjuk Önt, hogy először velünk lépjen kapcsolatba panasza megoldásához.

Verziószám: 1.1., 2020. március

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

 • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
 • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
 • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.