Energiával kapcsolatos tervei finanszírozása

Fokozza energiastratégiája hatékonyságát a Centrica Business Solutions számtalan rugalmas kereskedelmi és finanszírozási lehetőségével.

A Centrica Business Solutions rugalmas és átlátható kereskedelmi lehetőségeinek köszönhetően az elosztottenergia-megoldások mostantól minden eddiginél egyszerűbben elérhetők. Jelenleg is világszerte több ezer vállalkozásnak segítünk abban, hogy felismerjék, hogyan tehetik vállalkozásukat még fenntarthatóbbá.

 

Az energiaipar terén hosszú évek óta betöltött vezetői szerepünk, erős vállalati mérlegünk, finanszírozási lehetőségeink széles skálája és a kereskedelmi szakértelmünk kombinációjával biztosítjuk, hogy vállalkozása képes legyen elérni a költségcsökkentésre, az energiabiztonságra és a fenntarthatóságra vonatkozóan kitűzött célokat.

63%

A fenntartható vállalkozások részletes stratégiával rendelkeznek a hatékonysági és elosztottenergia-megoldásokkal kapcsolatos befektetéseket illetően.

73%

A vállalkozások egyetértenek abban, hogy a hatékonyság legjobban a technológia és a jobb működési gyakorlatok segítségével javítható.

66%

A fenntartható vállalkozások az energiatechnológiák és az eszközök egyesítésével maximalizálják a befektetések megtérülését.

Forrás: Az elosztott energia jövőbeli trendjei, című beszámoló, Centrica Business Solutions, 2019.

Az elosztott energia erejének finanszírozása

Ismerje meg közelebbről finanszírozási lehetőségeinket

Tekintse meg videónkat, és ismerje meg, hogy rugalmas finanszírozási lehetőségeink választéka hogyan teszi minden korábbinál egyszerűbbé a vállalkozása energiával kapcsolatos törekvéseinek elérését – mindezt egy olyan megbízható partnerrel, amely a teljesítmény fokozására összpontosít.

Előnyök

 • Olyan kereskedelmi megállapodást köthet, amely tökéletesen megfelel az Ön egyedi igényeinek, kockázatvállalási hajlandóságának és pénzügyi célkitűzéseinek.
 • A megoldásokat és szolgáltatásokat egy olyan szerződés keretében kapcsolhatja össze, amely a technológiát, a folyamatos karbantartást és a finanszírozást is magában foglalja.
 • Megszüntetheti a tőkeráfordítás szükségességét, és a Centrica vagy harmadik fél általi finanszírozás révén költség-kiszámíthatóságra tehet szert.
 • Kereskedelmi kockázatát úgy kezelheti, hogy a megoldások karbantartására és rendelkezésre állására vonatkozó felelősség továbbra is a Centricát terheli.
 • Kézben tarthatja az anyagköltség és a szállító feletti ellenőrzést, de úgy is dönthet, hogy British Gas-ellátást integrál ugyanazon szerződésbe.
Finanszírozási lehetőségek

Rugalmas kereskedelmi és eszközfinanszírozási modelleket kínálunk, amelyek konszolidált beszerzéssel, folyamatos üzemeltetési támogatással és a megoldások karbantartásával kapcsolatos csomagokkal párosulnak.

Tőkeráfordítás

CAPEX lehetőségünk révén már az első naptól kezdve élvezheti a megoldások nyújtotta előnyöket, és egyetlen szerződéses megállapodás keretében más szolgáltatásokat, például folyamatos üzemeltetési és karbantartási szolgáltatásokat is igénybe vehet.

Kedvezményes energiavásárlás (DEP)

DEP lehetőségünk helyi termelési eszközök finanszírozását biztosítja. A 7–15 éves időszakra alkalmas lehetőség keretében Ön fix p/kWh egységdíjat fizet az előállított villamos áramért – ez a folyamatos karbantartást is magában foglalja.

Energiaszolgáltatási megállapodás (ESA)

ESA lehetőségünk többtechnológiás megoldások telepítésének finanszírozását biztosítja. Ez az akár 20 évre is alkalmas lehetőség a Centrica vagy harmadik fél általi finanszírozással vehető igénybe, emellett az üzemeltetési és karbantartási támogatást is magában foglalja.

Áramvásárlási megállapodás (PPA)

PPA lehetőségünk megújuló helyi termelési eszközök finanszírozását biztosítja. Ezt az akár 25 éves időszakra is alkalmas lehetőséget egyetlen, az eszközt, a finanszírozást és az üzemeltetést is magában foglaló megállapodás keretében biztosítjuk.

Rugalmas feltételekkel kötött

FTA lehetőségünk tovább fokozza DEP-megállapodásunk rugalmasságát: igénybevételével lehetősége van arra, hogy 3–5 év elteltével kicseréltesse vagy visszaküldje az egységet, ezzel segítve Önt a változó körülményekhez való alkalmazkodásban.

Opcionális tulajdonosi megállapodás OOA

OOA lehetőségünk tovább fokozza a DEP lehetőségünk által nyújtott rugalmasságot: a tőkeráfordítások adott összegének befektetésével csökkentheti a DEP (p/kWh) fix díját. Egy év elteltével akár többet is befektethet.

Miért éppen a Centrica Business Solutions?

 • Nulla tőkebefektetést garantáló lehetőségeink széles választéka lehetővé teszi ügyfeleink számára a fejlett energiamegoldások tőkebefektetés nélküli bevezetését.
 • Számos technológiáink, többek között Energy Insight megoldásunk, valamint elemzési, optimalizálási és helyi termeléssel kapcsolatos megoldásaink is ügyfeleink rendelkezésére állnak
 • Elkötelezett kereskedelmi csapataink az ügyfelekkel együttműködve dolgoznak a megfelelő kereskedelmi megállapodások azonosításán
 • Egy komoly háttérrel és tapasztalattal rendelkező, 200 éves FTSE 100 vállalat, amelynek megoldásai világszerte 34 országban vannak jelen
 • Az alkalmazottak, a látogatók és a szélesebb közösség biztonságáról díjnyertes egészségügyi és biztonsági csapatunk gondoskodik
Lépjen velünk kapcsolatba, és tudjon meg többet arról, hogyan segíthetünk az energiával kapcsolatos törekvéseinek finanszírozásában.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

 • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
 • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
 • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.