Az elosztott energia jövőbeli trendjei

A fenntartható üzleti növekedés mögött rejlő tudás

A fenntartható üzleti növekedés

Milyen lépéseket kell megtennie egy vállalatnak, ha szeretné működését még fenntarthatóbbá, tervezése középpontjába pedig  a sikeres jövőt szeretné helyezni? Új jelentésünk azt részletezi, mit jelent fenntartható vállalkozásnak lenni és milyen lépésekkel kezdheti el ezt az utat.

2 év alatt sok minden változhat. Kutatásunkat először 2017-ben végeztük el , ekkor a környezetvédelmi felelősségvállalás még nem játszott fontos szerepet a vállalati programokban.  Ezzel szemben,ahogyan arra legfrissebb kutatásunk rávilágított, ma már egyértelműen kiemelt kérdésként kezelik. A vállalkozásoknak innovatív módon kell megteremteniük a pénzügyi tevékenységük és a környezetvédelmi irányelveik közötti egyensúlyt, hogy hozzájárulhassanak a növekedéshez és a versenyelőnyhöz. De hogyan érhetik ezt el?

10 ország 7 szektorából több mint 1500 vállalkozást és nagyvállalatok energia kérdéseinek döntéshozóit kérdeztük meg, hogy megismerjük a vállalkozások tapasztalatait, változásokhoz való alkalmazkodásukat és az energia változó szerepét..Az elosztott energia jövőbeli trendjei című jelentésünk ennek a kutatásnak az eredményeit tartalmazza.

8 vállalkozásból csak 1 kap „fenntartható vállalkozás” besorolást

86%
szerint a fenntarthatóságnak vannak gazdasági és környezeti elemei is
#3
a társadalmi és környezetvédelmi felelősségvállalás szervezeti prioritása
34%
az energiabiztonságot és ellenállóságot üzleti kockázatként sorolta be
Egy fenntartható vállalkozás adatai
Jelentésünkben megosztjuk kutatásunk legjelentősebb eredményeit, valamint bemutatjuk fenntartható üzleti modellünket. Felvázoljuk a legfontosabb jellemzőket és intézkedéseket a fenntartható vállalkozássá váláshoz, és azt, hogy az energia hogyan készítheti fel a vállalkozásokat egy kereskedelmi és környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbb jövőre.