green
  1. Kezdőlap
  2. > Energia Megoldások

Fenntartható Tervezési és Építési Megoldások

A Design & Build előnye a rugalmasság és a projektek folyamatos nyomon követhetőségének biztosítása

A Design & Build alkalmazása lehetővé teszi, hogy a kivitelezés, a beruházáshoz szükséges alapanyagok, berendezések kiválasztása, megrendelése, beépítése már a tervezés 20-30 százalékos készültségi fázisában elinduljon, így időben ki lehet szűrni ezeket a kockázatokat.

Az pedig szintén jelentős idő és költségmegtakarítást eredményez, hogy a beszerzések és a kivitelezés megkezdésével nem szükséges megvárni a tervezési folyamat teljes lezárását, illetve a megrendelőnek nem kell hónapokat eltöltenie a megfelelő kivitelezői csapat felkutatásával, megbízásával, szerződtetésével, majd később a különböző alvállalkozók tevékenységének ellenőrzésével.

7k+
ügyfél telephely világszerte
34
országban működünk
35
tapasztalat az integrált energetikai megoldások terén
fenntarthato_tervezesi_es_epítesi_megoldasok
A mi Design & Build megoldásunk
Tudjon meg többet a Design & Build modellünkről, és arról, hogy hogyan kínál megoldást a befektetők három fő problémájára: a hatékony és minőségi kivitelezésre, a határidők betartására és a költségek kordában tartására.

Miért válassza a Centrica Business Solutions-t a Design & Build szolgáltatáshoz?

  • Rugalmasság és a projektek nyomon követésének lehetősége, ami különösen fontos a gyorsan változó technológiákra támaszkodó iparágakban
  • Az anyagok és berendezések kiválasztása, megrendelése és telepítése az építkezés megkezdéséhez a tervezés 20-30%-os előrehaladottságánál 
  • Idő- és pénzmegtakarítás azáltal, hogy a beszerzési és építési fázisok megkezdése előtt nem kell megvárni a tervezési folyamat befejezését
  • A csomagban foglalt magas színvonalú, folyamatos üzemeltetési és karbantartási szolgáltatások, amelyek különösen fontosak a fenntartható beruházások szempontjából
  • A folyamatok nyomon követhetősége, a tervezés felülvizsgálatával a projekttervezés különböző szakaszaiban, a 30, 60 és 90 százalékos készültségi fokon

Sikeres munka egy globális orvostechnológiai vállalatnál

A Centrica Business Solutions a legnagyobb magyarországi tervezési és építési projektjét egy vezető globális orvostechnológiai vállalat számára valósította meg, amely bővíteni kívánta jelenlegi gyártóüzemét. A 24 millió eurós projekt keretében egy szerkezetépítő céggel kötöttek partnerséget az épület megépítésére.

A három gyártósor a Centrica Business Solutions által tervezett és telepített épülettérbe került át. Az építkezést a tervezés véglegesítésével párhuzamosan tudtuk megkezdeni így, a hagyományos módszerhez képest a projekt kivitelezési ideje 3-4 hónappal tudott csökkeni.

Tisztatér-technológia

A tisztatér-technológia magában foglalja azokat az építészeti, gépészeti és belsőépítészeti megoldásokat, melyek arra szolgálnak, hogy a különböző létesítmények beltéri levegőjét tisztítsák, szennyezőanyag-tartalmát csökkentsék, valamint állandó hőmérsékletet és páratartalmat fenntartsák.  A technológiát jellemzően olyan területeken alkalmazzák, ahol a levegőben szálló részecskék, mikrobák, aeroszolok és gázok problémát jelentenek.

A levegő tisztán tartása és keringtése mellett a levegőt hűteni és fűteni is kell. Ezt a technológiát Magyarországon elsősorban a gyógyszeriparban, a vegyiparban, a mikroelektronikai iparban, az egészségügyben, az élelmiszeriparban és az autóiparban alkalmazzák. Ha többet szeretne megtudni erről a megoldásról és a tisztatér-technológia leggyakoribb kihívásairól, kattintson az alábbi linkre, és töltse le a tanulmányunkat.

clean_room
Tudja meg, hogyan dolgozunk és miként tudnánk együtt dolgozni

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.