Onsite solar for business
  1. Kezdőlap
  2. > Knowledge Centre
  3. > Blog Posts
Blogs

Üzleti útmutató a helyben termelt napenergiához

5 alapos ok a kereskedelmi célú napelemek telepítésére

Minden ágazatban megfigyelhető, hogy számos szervezet hajt végre napenergia-befektetést a magas és kiszámíthatatlan energiaköltségek leküzdése érdekében, amivel előre lépnek a nettó zéró kibocsátás felé is.

Íme 5 ok, ami miatt a kereskedelmi célú napenergia indokolt választás a vállalkozások és közintézmények számára egyaránt:

 

1. Felgyorsítja a nettó zéró kibocsátás elérését, és növeli a márka jóhírét

A napenergia 100%-ban megújuló energiaforrás, amely nem bocsát ki közvetlenül üvegházhatású gázokat. Gyors és hatékony módja a szénlábnyom csökkentésének, valamint a nettó zéró kibocsátásra való átállásnak.

A napelemek telepítése szemmel látható állásfoglalás arról, hogy Ön törődik a környezetével. Ügyfelei, munkavállalói és a többi érdekelt fél is értékelni fogja vállalata társadalmi felelősségvállalását, így nagyobb valószínűséggel fognak kapcsolatba lépni Önnel.

 

2. Csökkenti az energiaköltségeket

Csökkentse energiaszámláit akár 30%-kal azzal, hogy fotovoltaikus (PV) napelemekkel megújuló energiát állít elő létesítményében.  Természetesen, minél nagyobb a helyszíni napelem-tömbje - annál nagyobb a potenciális megtakarítás.

 

3. Védi vállalkozását a piaci bizonytalanságtól és kockázattól

Tekintettel arra, hogy a napelemes rendszerek élettartama meghaladja a 25 évet, valamint könnyen karbantarthatók és üzemeltethetők, hosszú távon biztos és kiszámítható energiaköltség-megtakarításra számíthat. Azáltal, hogy megvédi vállalkozását a folyamatos piaci ingadozásoktól, biztosíthatja jövőbeni fenntartható energia-igényét.

Ahol az ügyfelek átfogó Üzemeltetés és karbantartás csomagunkat használják, a rendszer rendelkezésre állása jellemzően 99% feletti, ami hozzájárul a helyszíni energiatermelés megbízhatóságának biztosításához.

 

4. Kiaknázza a kihasználatlan területet ingatlana legjobb hasznosíthatósága érdekében

A tetőre vagy talajra szerelt napelemekkel a kihasználatlan területet energia-termelő eszközzé alakíthatja a nélkül, hogy telephelyét bővítenie kellene. A fenti intézkedéssel jövőbeni megújuló energiaszükségletét, például az elektromos járművek töltőinfrastruktúráját és az elektromos hőszivattyúkat is elláthatja, a gázfűtéses rendszerek használata helyett.

 

5. A napelemes rendszer telepítése lehetséges saját tőke-felhasználás nélkül

A gyorsan megtérülő, kereskedelmi célú napenergia megbízható üzleti befektetést jelent. Ha azonban pénzeszközei szűkösek, rendelkezésre állnak tőkebefektetést nem igénylő lehetőségek is, beleértve az energiavásárlási megállapodásokat (PPA).

PPA konstrukcióink minden költséget fedeznek, beleértve a teljes élettartam alatti üzemeltetést és karbantartást. Ön a rendszer által termelt villamosenergia megvásárlásával fizeti vissza a befektetésünket (általában alacsonyabb áron, mint a hálózati ellátás). Lehetősége van arra is, hogy a PPA konstrukció ideje alatt megvásárolja a napelem-tömböt.

A tervezéstől a telepítésen át a teljes élettartam alatti üzemeltetésig és karbantartásig, minden lépésnél támogatjuk Önt.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.