A Newcastle United futballpályája.
  1. Kezdőlap
  2. > Esettanulmányok

Nagyszerű eredmény a United számára

Segítünk a Newcastle Unitednek, hogy a szén-dioxid-kibocsátásukat évi 390 tonnával csökkentsék – előzetes költségek nélkül.
390
tonnával csökken a szén-dioxid-kibocsátás éves szinten
130
olyan, mintha 130 autót távolítanánk el az utakról
320
vagy 130 hektárnyi erdőt telepítenénk

Tökéletesebb eredményeket szerettek volna

A klub az általuk kibocsátott szén-dioxidnál többet kompenzált a bojlerek optimalizálása, az égőgazdálkodás, a világítás fejlesztése, valamint az intelligens épület- és energiafelügyelet révén. De ahhoz, hogy a szén-dioxid-csökkentést magasabb szintre emeljék, egy folyamatos, helyszíni, költséghatékony megoldásra volt szükségük.

A mi megoldásunk volt a legmegfelelőbb

Tanácsadójukkal, az Energy Impacttel közösen úgy döntöttek, hogy az ENER-G kombinált hő- és áramtermelő (CHP) egységek tökéletes választásnak bizonyulnának a Newcastle United számára. Ezek az egységek nem csupán áramot termelnek, hanem igazából a folyamat során keletkező hő nagy részét vissza is forgatják. Ezt a hőt aztán az épület hő- és melegvíz-ellátására fordítják.

Helyszíni megoldás létrehozása

Az egyik fő akadályt, amellyel szembesülnünk kellett, a stadionon belüli konkrét térbeli korlátok jelentették. Ahhoz, hogy a berendezést a szükséges helyre tegyük, három részletben kellett odaszállítani, majd a helyszínen összeszerelni.

With the system safely in its new surroundings, we de-rated the 230kWh CHP engine to 185kWh capacity in order to achieve a 200kVa load threshold. Erre az elektromos hálózat korlátjai miatt volt szükség.

Az eredmények

A CHP-egység most segít a klubnak, hogy további 390 tonnával csökkentse az éves szén-dioxid-kibocsátását.

A fedélzeti számítógépnek köszönhetően, amely kétirányú kommunikációs csatornát képez az egység és az ENER-G szervizközpont között, valós időben figyelni tudjuk az energiaszinteket, hogy optimálisabb legyen a teljesítmény.

Mivel az általunk biztosított technológiát a Kedvezményes energiavásárlási tervezet értelmében „megtakarítás szerinti díjfizetés” ellenében kínáltuk, nem volt tőkebefektetés sem a berendezést, sem a telepítést illetően.

Miért érdemes az ENER-G CHP-t választani?

Ez egy olyan rendszer, amely:

  • Segíthet akár 40%-os energiamegtakarítást elérni
  • Akár 30%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást
  • Nagyobb ellátási biztonságot és bőségesen rendelkezésre álló meleg vizet jelent
  • Hűtőberendezések beiktatásával hatékony hűtést tud biztosítani
  • Nem hatékony bojlerek cseréjére vagy meglévő bojlerek melletti párhuzamos működésre is használható
  • Rugalmas beszerzési lehetőségeket kínál
  • Nincs szükség tőkebefektetésre
  • Az energiahatékony tervezeteket finanszírozó esetleges kormányzati támogatásokból és lehetséges pályázati támogatásokból is részesülhet
Partneri együttműködésünk egy olyan nagy hatékonyságú CHP-rendszert mutat be, amely egy újabb nagy lépést jelent a kiváló környezettudatos teljesítmény elérésében.”
Eddie Rutherford, Facilities Manager at Newcastle United