Fenntarthatóság

A fenntarthatóság elősegítése az Ön vállalkozásánál és a saját vállalatunknál is

Ugrás ide:  Éghajlatváltozás  |  Innováció  |  Esettanulmányok  |  Törekvéseink

A Centrica Business Solutions vállalatnál azáltal, hogy ügyfeleink és saját vállalatunk is fenntarthatóbb módon használja az energiát, hozzájárulunk egy alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású jövő megteremtéséhez.

A Centrica plc vállalaton belül csökkentettük szén-dioxid-terhelésünket és kitűztük, hogy 2030-ra elérjük Felelős üzleti célkitűzéseinket, amellyel hozzájárulunk az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz.

A klímaváltozás megszüntetése

A klímaváltozás az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a társadalomnak szembe kell néznie. 2030-ig célunk:

  • Segíteni ügyfeleinknek, hogy direkt (3%) és indirekt módszerek révén 25%-kal csökkentsék szén-dioxid-kibocsátásukat (bázisév: 2015)
  • A rendszerhozzáférésen és az optimalizáló szolgáltatásokon felül 7 GW-nyi rugalmas, elosztott és alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák bevezetése
  • Bemutatni, hogy jó úton haladunk a párizsi éghajlatvédelmi egyezményben meghatározott célok elérésére, és egy olyan tervet összeállítani, amellyel 2050-re zérókibocsátást tudunk elérni
  • Új és elosztottenergia-technológiák segítségével 6 milliárd eurónyi értéket biztosítani a közösségek számára
  • 360 millió eurónyi energiahatékonysági megtakarítást biztosítani a köz- és az alapvető szolgáltatásoknak
Hogyan csökkentettük szén-dioxid-terhelésünket
39%
csökkent a belső szén-dioxid-terhelés 2015 óta
3.9%
Az ügyfelek kibocsátásának csökkentése 2019-ben.
11GW
megújuló energia kezelés alatt.

Klímaváltozással kapcsolatos céljaink

A Centricánál kiemelt célunk, hogy „segítsünk világát még fenntarthatóbb módon irányítani”. Felelős üzleti célkitűzéseinkben 15 célt tűztünk ki magunk elé, amelyek ezt jelentőséggel ruházzák fel és hozzájárulunk az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz.
Innováció az élen maradáshoz
Centrica Innovations
A Centrica Innovations vállalaton keresztül olyan technológiákba és ötletekbe fektetünk be, amelyek átformálják azt, ahogy élünk, dolgozunk és közlekedünk. Együtt dolgozunk az újítókkal és új innovációkat, többek között fenntartható technológiákat kutatunk fel.
Rugalmas hálózat
A napjainkban egyre több, megújuló energiaforrást alkalmazó hálózat teremt lehetőségeket mind a nagy energiafelhasználók, mind az energiaszolgáltatók számára. Energiaoptimalizálási megoldásaink a megújuló technológiákkal és akkumulátoros energiatárolással elkísérhetik a fenntartható vállalkozássá válás útján.
Elektromos járművek
A vállalati és állami szektor szervezetei egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az elektromos járművek (EV-k) nyújtotta előnyökre. A töltőinfrastruktúrát is tartalmazó integrált csomagunk, valamint a telephelyi energia- és szoftvermegoldásaink segíthetnek Önnek még fenntarthatóbbá válni.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.