Üvegcellák fehér információk ikonnal középen
 1. Kezdőlap
 2. > Energia Megoldások

Energy insights megoldásaink

A valós idejű adatok segítségével vizuálisan megjelenítheti energiafogyasztását, és átfogó képet kaphat arról, így csökkentheti kiadásait és növelheti üzemeltetési hatékonyságát.

Az üzemeltetési hatékonyság és a költségcsökkentés még sohasem volt ilyen fontos, emiatt nélkülözhetetlen az energiafelhasználási adatokba való bepillantás és az energiával való proaktív gazdálkodás. Minél többet tud ugyanis az Ön által felhasznált energiáról, annál jobban tud gazdálkodni vele. Energy insights megoldásunk egyedülálló módon nyújt betekintést az Ön teljes energiahelyzetébe, a telephely egészétől kezdve, akár a különböző berendezések szintjéig.

A berendezésekből és a beépített fogyasztásmérőkből származó valós idejű energiaadatok alapján meghatározhatja azokat a lépéseket, amelyekkel javíthatja üzleti teljesítményét és energiastratégiáját. Hatékony és átfogó módon kezelheti energiafogyasztását, mérsékelheti az energiapazarlás mértékét, növelheti üzemeltetési hatékonyságát, csökkentheti energiaköltségeit, megelőzheti a költséges állásidőket és átfogó energiastratégiát alakíthat ki.

Nyerjen bepillantást abba, hogy vállalata miképp használja fel az energiát

Tudjon meg többet, hogyan segíthet energy insights megoldásunk a saját energiafelhasználásának megértésében
Tekintse meg videónkat, hogy a Panoramic PowerTM vezeték nélküli érzékelői és az Ön fogyasztásmérőinek kombinálása által, hogyan juthat részletes, kézzelfogható, való energiainformációkhoz, egyetlen platformon keresztül.

Előnyök vállalata számára

 • Átfogó adatokhoz juthat a teljes energiahelyzetéről, a telephely egészétől kezdve egészen az egyes berendezések szintjéig.
 • Csökkentheti villamosáram-költségeit, ha proaktívan lép fel, amikor energiaveszteséget és nem elég hatékony működést észlel.
 • Maximalizálhatja üzemeltetési hatékonyságát és a hasznos ráfordításokat energiafogyasztása felügyeletével és kezelésével.
 • Csökkentheti a berendezések meghibásodásának kockázatát és a költséges állásidőket a megelőző elemzések és a precízen beállított riasztások segítségével.
 • Beépítheti a rendszerbe a külső szolgáltatótól származó fogyasztásmérőket (gáz, hőenergia, víz és levegőáramlás), hogy átfogó képet kaphasson energiafelhasználásáról.
 • Legyen viszonteladó, és további bevételt szerezzen kedvezményes árképzéssel, áttételi díjakkal és keresztértékesítési lehetőségekkel.
3 hét
alatt megtérült a befektetése annak a tintasugaras nyomtatókba való, UV-ra reagáló tintát fejlesztő és gyártó piacvezető vállalatnak, amely éves energiaköltségét 20 400 euróval csökkentette
10%
csökkent az energiafogyasztása annak a 66 hektáron elterülő műholdkommunikációs telephelynek, amely 165 érzékelő segítségével begyűjtötte, majd hasznosította az energiaadatokat
€253k
éves megtakarítást ért el egy globális építőanyag-szállító vállalat az energiafelhasználása feltérképezése révén
Tudja meg, hogy az energy insights megoldásunk által biztosított részletes és kézzelfogható, valós idejű adatok segítségével miképp javíthatja vállalata teljesítményét.
Hogyan is működik az általunk kínált technológia?
1. Adatgyűjtés
A saját tápellátású, Panoramic Power vezeték nélküli áramérzékelőink – a külső közműszolgáltatók (gáz, hőenergia, levegőáramlás és víz) fogyasztásmérővel kombinálva – valós idejű és részletes energia-, valamint analitikai adatokat gyűjtenek a készülékekből és berendezésekből, áramköri szinten.
2. Adatfigyelés
Az érzékelők és a külső közműszolgáltatók fogyasztásmérői folyamatosan gyűjtik az adatokat és valós időben, azonnal továbbítják a Panoramic Power Gen 4+ hídnak. A híd ezt követően felhőtechnológián keresztül továbbítja az energiaadatokat a PowerRadar™ energiagazdálkodási platformunknak, elemzés céljából. Felhőalapú technológiánk az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatást (napjaink egyik legnépszerűbb felhőinfrastruktúra-szolgáltatóját) használja, továbbá szigorú biztonsági és adatvédelmi szabványoknak felel meg, hogy gondoskodjon hálózata és kritikus fontosságú berendezései védelméről.
3. Elemzés és cselekvés
A PowerRadar egy hatékony és egyszerű platform vállalata energiahelyzetének megismerésére. Ez a biztonságos, felhőalapú szoftver kellő rugalmasságot nyújt, hogy bárhonnan megtekinthesse az energiával kapcsolatos adatokat és felügyelhesse a folyamatokat, miközben biztos lehet benne, hogy adatai biztonságban vannak. A PowerRadar megoldásból – vagy más szoftverből – nyert adatok alapján adatokkal alátámasztott energiastratégiát alakíthat ki.
Energetikai felügyelő rendszereink segítenek ügyfeleinknek a 2021 januárjában bevezetésre kerülő 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet által támasztott követelmények kielégítésében.

Miért éppen a Centrica Business Solutions?

 • Gyors és egyszerű telepítés – saját tápellátású Panoramic Power vezeték nélküli érzékelőink egyszerűen telepíthetőek és nem igényelnek karbantartást.
 • PowerRadar – ingyenes energiagazdálkodási platformunk segítségével teljes energialábnyomát biztonságosan kezelheti.
 • Tapasztalat és referenciák – globális szakértelemmel rendelkezünk az energiastratégiát javító teljes körű megoldások biztosítása terén.
ORSZÁG
78
Megoldásunkat eddig 78 országban telepítették
FELÜGYELT TELEPHELY
8500+
Technológiánk világszerte több mint 8500 telephelyről gyűjt energiaadatokat
ADATOK
10
Érzékelőink 10 másodpercenként gyűjtik az energiaadatokat a valós idejű láthatóság érdekében
Contact us

Energetikai mérőrendszereinkkel kapcsolatos bővebb információkért kérem lépjen kapcsolatba velünk:

A partnerség hatalma

 • Bővítse üzleti kínálatát azzal, hogy viszonteladójaként piacvezető energiaadat-elemző megoldást kínál ügyfeleinek.
 • Innováció és fejlesztés olyan hozzáadott értékű szolgáltatásokkal, amelyek folyamatos bevételt generálnak vállalkozása számára.
 • Készüljön fel az új technológiák sebességére átfogó termékképzéssel és értékesítési eszközökkel.
Használja az energia-ismereteket a helyszíni generációs technológiákban, például a CHP-be történő befektetés igazolására.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

 • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
 • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
 • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.