1. Kezdőlap

Megoldás a megtakarítások állandósítására

Egy globális építőanyag-beszállítónak három telephely energiafelhasználását figyelemmel kísérve segítettünk a működési hatékonyságot javítani, és éves szinten több mint 219 000 eurót megtakarítani.
253,2
ezer euró éves megtakarítás a kísérlet országában
9,4
ezer euró óránkénti fogyasztáscsökkenés
70
további telephelyen történő, globális bevezetés

Szilárd alapokat teremtő megoldást kerestek

Az ügyfél 50 országban folytat tevékenységet, így olyan megoldást keresett, amely teljes körűen átláthatóvá teszi a kritikus gépek teljesítményét a gyárvezetők számára.

A megoldásnak alkalmasnak kellett lennie a meglévő közüzemi fogyasztásmérők felváltására és a rendszer teljesítményével kapcsolatos problémák valós idejű azonosítására, illetve fontos szempont volt a könnyű kezelhetőség.

A hosszú távú megtérülés alapjainak megteremtése

Energetikai felismerésekhez juttató Panoramic Power megoldásunk révén egy kétlépcsős megközelítést hoztunk létre. Ezáltal mérni tudtuk az energiafogyasztást, és ki tudtuk mutatni a különböző berendezések, épületek és gyárak energiafogyasztását. A rendszer kialakításánál fogva képes azonnal csökkenteni a költségeket, növelni a termelékenységet, és valós idejű információval ellátni a gyárvezetést.

Phase 1: Az alapok tesztelése

Megoldásunkat a vállalat egyik gyártólétesítményében három helyen, többek között egy félreeső kőbányában telepítettük. Hatvan érzékelőt szereltünk fel, hogy valós időben figyelemmel tudjuk kísérni a szivattyúk, a szállítószalagok és a zúzógépek energiafogyasztását.

A legapróbb részleteket is lefedő adatok segítségével hamar megismertük a kritikus fontosságú eszközök teljesítményét, számos hibát ki tudtunk mutatni, és hatékonyabb karbantartási ütemezést tudtunk bevezetni. Ez a felismerés rendkívül fontos volt, mivel a vezetők hozzájutottak az üzem lehető leghatékonyabb működéséhez szükséges, valós idejű adatokhoz.

Az eredmények

Megállapítottuk, hogy az egyik szállítószalag motorja túlterhelés miatt leold, ami szűk keresztmetszetet okoz a folyamatban.. Ennek megoldásával az ügyfél évente 253 659 eurót takarít meg egyetlen telephelyen.

Adataink rámutattak arra is, hogy több épületben és üzemben feleslegesen fogyasztottak energiát a munkaidőn kívül. Ennek felismerésével évente további 9395 eurót takarítottunk meg az ügyfélnek.

Az ügyfél beruházása pusztán a fenti megtakarítások révén egy hónap alatt megtérült.

2. lépcső: Globális bevezetés

A következő lépcsőben a Panoramic Power megoldást világszerte 70 helyszínen vezetik be, többek között Németországban és az Egyesült Királyságban.

Mi szól az energetikai felismerésekhez juttató Panoramic Power megoldás mellett?

 • A berendezések hibáinak észlelése, mielőtt bekövetkeznének
  A prediktív karbantartás felismeri a szokatlan energiafogyasztási mintákat, és figyelmezteti a szervizt – ezáltal segít elkerülni a költséges leállásokat.
 • A lehető legnagyobb energiamegtakarítás minden eszközön és az egész üzemben
  Az egyes eszközök, rendszerek és létesítmények energiafogyasztásának figyelésével azonosítható a nem hatékony működés, a helytelen használat, valamint a megtakarítási lehetőségek.
 • Eszközök, rendszerek, gyártósorok és egyebek összehasonlítása
  Hasonló egységek adatainak kiértékelésével azonosíthatók a nem megfelelően működő rendszerek, feltárható a rejtett, nem hatékony működés és az energiapazarlás.
Még több esettanulmány

Amikor a tervezés és a fenntarthatóság összefonódása a hatékonyság és a versenyképesség növekedését…

Egy 1 MWe kapacitású telepített CHP egységnek köszönhetően Európa legnagyobb sütőipari üzemei évi…

A vállalat a Centrica Business Solutions segítségével strukturált szén-dioxid-mentesítési programot…

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

 • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
 • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
 • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.