A stoke-i kórház.
 1. Kezdőlap
 2. > Esettanulmányok

A szén-dioxid-kibocsátás problémájának megoldása

Segítettünk az Észak-Közép-Angliai NHS-tröszt Egyetemi Kórházainak, hogy szén-dioxid-kibocsátásukat évi 2792 tonnával csökkentsék, és ezzel párhuzamosan energiaköltségeik is kisebbek legyenek.
2
kórház: A staffordi Royal Stoke és Megyei Kórház
2792
tonna szén-dioxiddal kevesebb kibocsátás éves szinten
92%
garantált rendelkezésre állás a működéshez

Növelni akarták az energiateljesítményüket

Mivel helyi szinten kb. 900 000 embernek, regionális szinten pedig 3 milliónak nyújtanak szolgáltatást a staffordi Royal Stoke Egyetemi Kórház és Megyei Kórháznál, az Észak-Közép-Angliai NHS-tröszt Egyetemi Kórházainak mindig magas az energiafogyasztása. Ennek jobb kezelése érdekében a trösztnek egy költséghatékony energiamegtakarítási megoldásra volt szüksége, melynek célja az is, hogy növelje a környezetvédelmi teljesítményt és csökkentse az energiatermeléssel kapcsolatos kiadásokat.

Egészséges megoldás hosszabb távra

Az volt a feladatunk, hogy egy új ENER-G kombinált hő- és áramtermelő (CHP) egységet telepítsünk helyben, a Royal Stoke Egyetemi Kórháznál. Lebontottuk és szétszereltük a régi rendszerüket, és a nagyobb teljesítmény érdekében telepítettük az 1,2 MW-os ENER-G CHP egységet.

Energiaszintek élő felügyelete

Az ENER-G CHP fedélzeti számítógép kétirányú kommunikációs csatornát biztosít a szolgáltatási központ számára. Ez lehetővé teszi a rendszer működésének élő felügyeletét, így az esetleges meghibásodásokat gyorsan orvosolni lehet.

Az eredmények

Az ENER-G CHP évi szinten mintegy 2792 tonnával segít csökkenteni a kórház szén-dioxid-terhelését. Ez majdnem 8%-a a tröszt jelenlegi szén-dioxid-kibocsátásának, ami környezetvédelmi szempontból olyan előnyt jelent, mintha 991 autót távolítanánk el az utakról.

Mivel 2050-re 80%-kal csökkenteniük kell a káros kibocsátásukat, az Észak-Közép-Angliai NHS-tröszt Egyetemi Kórházai jó úton vannak ahhoz, hogy elérjék ezt a célt.

A kórház támogatása a jövőben

A kórház kötött egy Premier Plus szolgáltatási szerződést egy teljesen átfogó üzemeltetési és karbantartási csomagra. Ez azt jelenti, hogy számos különféle szolgáltatás előnyeit élvezhetik, többek között 24 órás távfelügyeletet, egy külön helyszíni mérnököt és a szerződési feltételekben meghatározott összes alkatrészt és munkálatot.

 Miért érdemes az ENER-G CHP-t választani?

 • Elkerülhető az éghajlatváltozási illeték
 • Az elsődleges energiamegtakarítások alacsonyabb energiaszámlákat eredményeznek
 • A nagyobb hatékonyságnak köszönhetően kevesebb az üvegházhatást eredményező káros gázkibocsátás, így eleget lehet tenni a szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatban vállalt kötelezettségeknek
 • Biztonságosabb ellátás
 • Rugalmas beszerzési lehetőségek
 • Nincs szükség tőkebefektetésre
 • Támogatásból történő finanszírozás lehetősége
Ez a projekt ismétlődő bevételi megtakarításokat eredményez az energiaköltségek terén. Amellett, hogy segít csökkenteni a káros szén-dioxid-kibocsátást és a környezetet is védi, ennél a megoldásnál az energiaszámlákon megtakarított összes pénz a mindennapi betegellátásra fordítódik.”
Charlie Cox, Energy Manager, University Hospitals of North Midlands NHS Trust
Még több esettanulmány

Amikor a tervezés és a fenntarthatóság összefonódása a hatékonyság és a versenyképesség növekedését…

Egy 1 MWe kapacitású telepített CHP egységnek köszönhetően Európa legnagyobb sütőipari üzemei évi…

A vállalat a Centrica Business Solutions segítségével strukturált szén-dioxid-mentesítési programot…

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

 • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
 • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
 • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.