Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tisztább gyártás a magyarországi abroncsgyártó üzemben

A világ leggyorsabban növekvő abroncsgyártója csökkentette a levegőszennyezést, miközben a Centrica Business Solutions Zrt.-től származó C-RCO egység segítségével 50%-kal növelte a termelését.

200
tonna a C-RCO egység 200 tonnát nyom
350kW
Az ipari égető 350 kW kapacitással működik
50%
A termelékenység 50%-kal nőtt

Minimális levegőszennyezés, maximális termelés

Amikor a világ egyik leggyorsabban növekvő abroncsgyártója új ipari üzem létesítését tervezte Magyarországon, a gyártási folyamatok maximális hatásfokú működését az abroncsgyártás melléktermékeként keletkező káros gázok kibocsátásának megnövekedése nélkül akarta biztosítani.

Egy rendelésre készült égető

Az új ipari üzem terveinek részeként a Centrica Business Solutions Zrt. megtervezett, megépített és telepített egy egyedi igények szerint készült C-RCO szennyezettlevegőégetőegységet. A projekt az üzem szellőzőrendszerének, gázellátásának és elektromos kábelezésének megtervezését, valamint magának a C-RCO egységnek a megtervezését is magába foglalta.

A 200 tonnás egységet két 1000 m3/órás teljesítményű ventilátorral is felszerelték, amelyek elszívják a levegőt a berendezésből, és elvezetik a zsákos szűrőkön keresztül. Ezután 16 000 külön szűrő kivonja a káros illékony szerves vegyületeket (VOC – volatile organic compound) a füstgázokból. A 350 kW teljesítményű ipari égető segít megtisztítani a gázokat, mielőtt azokat biztonságosan a levegőbe bocsátanák.

Az eredmény

Az ipari üzem az ütemterv előtt elkészült, és naponta 17  ezer abronccsal többet tud feldolgozni – ez a napi termelés 50%-os növekedését jelenti.

A Centrica Business Solutions Zrt. C-RCO egységének köszönhetően ez a megnövelt termelékenység nem lesz kihatással a környezetre. 
Business 

Az ipari üzem az ütemterv előtt elkészült, és naponta 17 ezer abronccsal többet tud feldolgozni.”

Miért éppen a Centrica Business Solutions Zrt.?

  • A C-RCO egység egyedi dizájnja, megépítése  és telepítése.
  • Képes a nagy volumenű, szoros határidőket megkövetelő munkavégzésre.
  • Első kézből van tapasztalata szennyezettlevegőégetőegység telepítésével kapcsolatban.