1. Kezdőlap
  2. > Esettanulmányok

Energiát adunk az oktatáshoz

Egy iskolai városrész energiaellátását 250 000 kWh-val csökkentettük okos elgondolások és intelligens technológiák kombinációjával.
2
hónapos teszt eredményezett hosszú távú megoldást
250
ezer kWh megtakarítás évente
21,12
ezer euró megtakarítás évente

Egy iskola ki szerette volna deríteni, hogyan csökkentheti az energiapazarlást

A helyi iskola területén a tanulók és az alkalmazottak változatos fogyasztási mintái miatt nehézséget jelentett az energia- és költségmegtakarítási lehetőségek felkutatása. Szakértő megközelítésre volt szükségük, mi pedig örömmel vállaltuk a feladatot.

Stratégia + intelligens technológia = nagy megtakarítások

Energetikai felismeréseket nyújtó szolgáltatásunk használatával két hónapos tesztet hajtottunk végre, hogy megismerjük a berendezések fogyasztását, és még bekövetkezésük előtt észleljük a problémákat és lehetséges hibákat.

Az iskola területén található összes energiafogyasztót számításba véve – a vízmelegítőktől a parkolóvilágításon át az ebédlői ételmelegítőkig – nagyon sok tesztelnivaló akadt.

Ehhez hálózattól függetlenül működő, vezeték nélküli érzékelőket telepítettünk a készülékekre szerte az iskolában. Így egy külön kijelölt energiamenedzser figyelemmel tudta kísérni, hogy a készülékek mikor használják a legtöbb energiát, és mikor pazarolnak. Miután kiderült, hogy mely készülékek nem hatékonyak, megfelelő megoldásokat mutattunk be az energiapazarlás csökkentésére.

Az eredmények

Segítségünkkel a tankerületi vezetők megállapították, hogy a Panoramic Power használatával akár 250 000 kWh-t takaríthatnának meg évente, ami 21 120 eurónak felel meg.

Mi szól az energetikai felismerésekhez juttató Panoramic Power megoldás mellett?

Lehetővé teszi a következőket:

  • A használaton kívüli fogyasztás felügyelete
    Áramköri szintű, valós idejű energetikai felügyelet csökkenti az energiaköltségeket, és kezeli a használaton kívüli energiafelhasználást.
  • Eszközök, rendszerek, épületek és kampuszok teljesítményértékelése
    Rangsoroljon megelőző intézkedéseket több készülékre és helyszínre vonatkozóan azáltal, hogy referenciaként határoz meg olyan készülékadatokat, amelyek más helyszíneket hasonlítanak a kampuszhoz.
  • A működési hatékonyság növelése
    Az eszközszintű energiagazdálkodás és a tervezett karbantartás segítségével biztosíthatja, hogy a létesítmények mindig hatékonyan működjenek.
Még több esettanulmány

A multinacionális vállalat ambiciózus CO2-csökkentési törekvéseinek részeként a Centrica Business…

A kozmetikai szektor erőteljesen terjeszkedő vezető vállalata úgy döntött, hogy az új raktárainak…

A mindig körforgásos gazdaságra, energiatakarékosságra és károsanyag-kibocsátás csökkentésre…