Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
A stoke-i kórház.

Az egészségügy és az energia modern megközelítés

A magyarországi kórház – zöld energiagazdálkodási elveinek megfelelően – 920 napelemet telepített, hogy 230 kW energiával lássa el a hozzá tartozó számos épületet.

260
tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátás
230 kW
A napelemek 230 kW energiát biztosítanak
276k
KW az a villamosárammennyiség, amit már nem kell megvásároln

Egy kórház, amely zöld energiamegoldást keres

A kórház szeretné egy modern környezetben ellátni a betegeit. Ugyanezt a modern szemléletmódot követte akkor is, amikor megújuló energiaforrást keresett, és egy napenergia-rendszert telepíttetett a Centrica Business Solutions Zrt.-vel.

Váltás a napenergiára

A Centrica Business Solutions Zrt. több mint 900 napelemet telepített a különböző kórházi épületek tetőszerkezetére – lapos tetejűekre és oromzatosakra egyaránt. Az elemeket több mint 4 kilométert kitevő alumíniumtámasztékokkal rögzítették, melyek a rendszer biztonságosságáról gondoskodnak.

Az egész szerkezet mindössze hat hét alatt elkészült, beleértve az energiavisszatáplálás-megelőző rendszer teljes megépítését, az inverterek telepítését, valamint a napelemeknek a kórházi hálózathoz való csatlakoztatását.

Az eredmény

A napelemrendszer 230 kW beépített áramkapacitást biztosít. Az az éves villamosáram-mennyiség, amit a kórháznak külső szolgáltatóktól kell megvásárolnia, várhatóan 276 000 kW-tal fog csökkenni. Ezek a költségmegtakarítások a betegellátásra fordíthatók, vagy más megújuló energiaforrásokba lehet befektetni őket.

A szén-dioxid-kibocsátás 260 tonnával csökkent,  ami hozzájárul a helyi környezet védelméhez.

Az az éves villamosáram-mennyiség, amit a kórháznak külső szolgáltatóktól kell megvásárolnia, várhatóan 276 000 kW-tal fog csökkenni.”

Miért éppen a Centrica Business Solutions Zrt.?

  • Bizonyított eredményesség a megújuló energiaforrások biztosításában
  • Szakértő mérnökökből álló csapat garantálta a szoros, hathetes határidőn belüli befejezést
  • A dizájn és a telepítés minden fázisán képesek dolgozni, beleértve az invertereket és az energiavisszatáplálás-megelőző rendszert is