cbs_img_solar_power_systems
  1. Kezdőlap
Blogs

Energiavásárlási megállapodással a fenntartható energiastratégiáért, azaz PPA konstrukció megújuló energiaforrásokra

Gyorsítsa fel a fenntarthatóság felé vezető utat és alapozza meg fenntartható energiastratégiáját megújuló energiaforrások és energiavásárlási szerződések (PPA-k) kombinálásával.

A megújuló energia beszerzése kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a vállalkozások megvalósíthassák a nettó zéró kibocsátás felé vezető útjukat, különösen az átállás korai szakaszaiban. Tim Wynn Jones, a Centrica Business Solutions tanácsadói megoldásokért felelős vezetője elmagyarázza, hogy a magán- és közszféra szervezetei hogyan építhetik be az innovatív energiavásárlási megállapodásokat (PPA, Power Purchase Agreement) összekötve a megújuló energiaforrások használatának előnyeivel a fenntartható energiával kapcsolatos terveikbe.

Integrált megközelítés

A környezetvédelmi szempontból legfejlettebb szervezetek az elosztott energetikai megoldások modelljére térnek át, kombinálják a helyszíni megújulóenergia-termelést és tárolást, maximalizálják a hatékonysági lehetőségeket, és digitális technológiákkal tájékozódnak az energia- és szén-dioxid-teljesítményről, valamint optimalizálják a rugalmasságot.

Valószínű azonban, hogy még a legfenntarthatóbb vállalkozások is kénytelenek lesznek megújulóenergia-szükségletük egy részét kívülről megvásárolni, ahelyett, hogy saját maguk termelnék meg, különösen a nettó zéró kibocsátásra való átállás korai szakaszában.

A kihívást az jelenti, hogy a tiszta energia előállítását és az elosztott energiaeszközökből történő beszerzést olyan hosszú távú fenntarthatósági stratégiába kell beilleszteni, amely maximalizálja a hatékonyságot és az optimalizálási lehetőségeket. A Centrica Business Solutions kivételes helyzetben van ahhoz, hogy kezelje ezt a kihívást és megvalósítsa a vállalatok komplex fenntartható energiastratégiájának minden elemét.

Az energiakereskedelem, az energiaellátás és a fenntartható energiagazdálkodás valamennyi területén világszinten vezető szerepet betöltő vállalatként egyesítjük az elosztott energiatermelés, az energiaellátás, az optimalizálás, valamint az üzemeltetési és karbantartási szolgáltatások terén szerzett piaci szakértelmet. Ezeket a szolgáltatásokat rugalmas finanszírozással kombináljuk, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy eldönthessék, hogy e megoldásokat CAPEX vagy OPEX, illetve mérlegen belüli vagy mérlegen kívüli finanszírozással kívánják-e megvalósítani.

A Centrica Business Solutions megoldást tud nyújtani a szén -dioxid-kibocsátás és a költségcsökkentés megoldásához, mind az elektromos energia, a hőenergia, mind a közlekedés területén (az elektromos járművek töltőinfrastruktúráján keresztül).

Segíthetünk vállalkozásának egyensúlyt teremteni az üzleti siker és a környezeti felelősségvállalás között az energiaköltségek kezelésének alábbi 5 lehetőségével.

A legjobb megújulóenergia-ellátási megoldás kiválasztása

Bár az olyan elosztott energiamegoldások, mint a helyszíni megújulóenergia-termelés (például napelem rendszer által termelt energia) és tárolás felgyorsítják a szén-dioxid-mentesítést, sok vállalkozás nem képes teljesen lekapcsolódni a hálózatról (és sokak számára nem is lenne bölcs dolog így tenni), viszont az energiafogyasztásuk jelentős részét képesek kiváltani személyre szabott megoldások segítségével.

A fosszilis energiaforrásokhoz képest csökkenő költségek és a megújuló energia iránti növekvő kereslet az Egyesült Királyság, Európa és Észak-Amerika számos piacán növeli a fenntartható energia beszerzésének versenyképességét. Ez ösztönzőleg hatott a piaci innovációra, ami az igényekhez igazítható, rugalmas termékcsomagok elérhetőségét eredményezte.

Fenntartható beszerzési lehetőségek

A megújuló villamos energia beszerzésében nincs egyetlen, mindenkinek megfelelő megoldás, de fontos, hogy olyan, teljes mértékben nyomon követhető, tanúsított terméket válasszunk, amely kiegészíthet más szén-dioxid-csökkentő intézkedéseket.

Környezetvédelmi szempontból ideális egy olyan megoldás, amely hosszú távú költségbiztosítékot nyújt, miközben lehetővé teszi további megújulóenergia-termelés üzembe helyezését, ahelyett, hogy egy meglévő eszközből venne el energiát.

Napenergia PPA konstrukció keretében

A PPA konstrukció keretében a vállalkozásnak nincs szüksége tőkebefektetésre, nem terheli tulajdonosi felelősség a napelemes rendszerért, és nincsenek folyamatos üzemeltetési vagy karbantartási költségek. Az ügyfelek egyszerűen csak egy rögzített kilowattóránkénti árat fizetnek a napelemes rendszerük által megtermelt energiáért, mi pedig minden másról gondoskodunk. Ez hosszú távú energiaköltség-kontrollt biztosít, jellemzően a hálózati áram ára alatt (hogy mennyivel, azt a projekt nagysága és az adott szerződés időtartama határozza meg).

Miért érdemes PPA-t igénybe venni?

A PPA konstrukciók hatékony és gyors megoldást kínálnak a megújuló energiával kapcsolatos célok eléréséhez, ami különösen fontos a nettó zéró kibocsátásra való áttérés során. Így a vállalkozások számára teljes mértékben átláthatóvá válnak a megújuló energiaforrások. Határozottan javasoljuk az olyan megállapodásokat, amelyek támogatják további új megújulóenergia-termelők finanszírozását, és ezáltal biztosítják az addicionalitást.

A jelenlegi nehéz gazdasági időkben a PPA konstrukcióval, lehetővé válik a vállalkozások számára, hogy tőkekiadás nélkül érjenek el haladást a környezetvédelmi kötelezettségeik teljesítésében, miközben saját reputációjukat is javítják.

Az energiavásárlási megállapodás segíti a hosszú távú tervezést is, mivel biztos költséget jelent, elkerülhető vele a kockázat, és hosszabb távú energia-megtakarítást eredményez.

Hogyan segíthetünk?

A PPA konstrukciók csak egy részét képezik a fenntartható energia "eszköztárának". A Centrica Business Solutions segíthet Önnek olyan integrált fenntartható energiastratégia kidolgozásában és végrehajtásában, amely igazodik hosszú távú üzleti igényeihez.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.