improve-sustainability-reduce-costs-commercial-solar.jpg
  1. Kezdőlap
  2. > Elgondolások
Blogs

Javítsa a fenntarthatóságot és csökkentse az energiaköltségeket kereskedelmi napenergia-PPA segítségével

Ismerje meg, hogyan teszi lehetővé a napelemes rendszer telepítése és annak PPA-val történő finanszírozása a hosszú távú energiaköltség-ellenőrzést és tiszta helyszíni energiatermelést!

A cash flow soha nem volt még ilyen fontos a szervezetek számára, sokan keresik a pénzügyi teljesítmény javításának módjait, miközben próbálnak társadalmi és környezetvédelmi szempontból is felelősségteljesen eljárni.

Az olyan megújuló energiát hasznosító technológiák, mint a napenergia, lehetőséget biztosíthatnak a szervezeteknek arra, hogy nehéz időkben csökkentsék az energiaköltségeket anélkül, hogy szem elől tévesztenék fenntarthatósági és szén-dioxid-csökkentési céljaikat. Sok más befektetéssel ellentétben a napenergia a kamatlábaktól és a tőzsdei teljesítménytől függetlenül megtérül, emellett pedig 100%-ban megújuló erőforrás, így nemcsak pénzügyi, hanem társadalmi szempontból is ideális és felelősségteljes megoldás.

Az olyan megújuló energiát hasznosító technológiák, mint a napenergia, kiszorítják a fosszilis tüzelőanyagok fogyasztását Nagy-Britanniában, és az ország energetikai infrastruktúráját egy olyan infrastruktúrává alakítják át, amely az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású jövőre összpontosít. Június 10-e éjfél jelentős mérföldkő lesz az ország számára: akkor már két hónapja nem égetnek szenet az energia megtermeléséhez.

Egy helyszínen telepített fotovoltaikus (PV - photovoltaic) napelem rendszer segítségével a napból származó tiszta villamos energia hasznosítása által a szervezetek hatékony, tiszta energiát termelhetnek, és csökkenthetik a hálózatból származó fogyasztásukat - csökkentve ezzel az áramköltségeiket, miközben pozitívan járulnak hozzá az éghajlati válság kezeléséhez, mivel a napelemes technológia nem bocsát ki CO2-t vagy más káros üvegházhatású gázokat.

A napenergia lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy a napelemes rendszer élettartamára kiszámítható energiaárat biztosítsanak. A nap hatékony és megbízható, állandó energiaforrást jelent. Azáltal, hogy az üzleti tevékenységeket hatékony energiaforrásról, a hálózati díjaknál alacsonyabb, kiszámítható költséggel működtetik, a szervezetek jobban előre tudják tervezni az energiaköltségeket és a működési kiadásokat.

Miután 2020 májusa volt a legnaposabb hónap a nyilvántartások kezdete óta, itt a remek alkalom, hogy fontolóra vegye a napenergia hasznosítását a szervezete számára! Ha Ön az ingatlan tulajdonosa (vagy hosszú távú bérlője), és legalább 5000 négyzetméternyi földterület vagy 2500 négyzetméternyi tetőfelület áll rendelkezésére, a napelemes rendszer telepítése nagyszerű módja annak, hogy ezeket a területeket nyereségessé tegye azzal, hogy helyszíni termelési forrássá alakítja át őket, ami lehetővé teszi, hogy az energia-megtakarítást vállalkozásának egyéb területeibe forgassa vissza.

A beruházás akadályainak felszámolása PPA konstrukcióval

Általános vélekedés, miszerint a megújuló energiát, például napenergiát hasznosító technológiák telepítése túlságosan drága, költséges. A tőkehiány azonban nem jelent akadályt az olyan megújuló energiaforrásokhoz való hozzáférésben, mint a napenergia - számos innovatív finanszírozási módszer segíthet leküzdeni ezeket a beruházási akadályokat.

Ezekben a bizonytalan időkben a szervezetek megőrizhetik a tőkéjüket, likviditásukat, amennyiben a napelemes rendszert egyszerűen villamosenergia-vásárlási szerződés (PPA) segítségével finanszírozzák. Ez az innovatív finanszírozási lehetőség ideális azon vállakozások számára, amelyeknek nincs kapacitásuk a kezdeti tőkebefektetéshez, de szeretnék kihasználni a napenergia előnyeit az energiaköltségek megtakarítása és az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás révén.

Ez a finanszírozási konstrukció olyan mechanizmust biztosít a szervezetek számára, amellyel csökkenthetik az energiaköltségeket és növelhetik a nyereségességet a napenergia segítségével, de tőkebefektetés, tulajdonosi felelősség, valamint folyamatos üzemeltetési és karbantartási költségek nélkül - ami minimalizálja a kockázatot és garantálja a nyugalmat. A PPA konstrukció lehetőségét választó szervezetek egyszerűen csak egy rögzített kilowattóránkénti árat fizetnek a napelemes rendszerük által megtermelt energiáért, ami hosszú távú energiaköltség-kontrollt biztosít, a hálózati áramnál alacsonyabb áron.

A megfelelő napelem-üzemeltető kiválasztása nagyon fontos

kiváló minőségű napelemes rendszerek tervezésével és telepítésével foglalkozó napelem-telepítő kiválasztása kulcsfontosságú a berendezés maximális teljesítményének biztosításához, függetlenül attól, hogy milyen finanszírozási módszer mellett dönt.

Mi a Centrica Business Solutions-nél támogatjuk a napenergia felé vezető út minden lépésében, energetikai céljainak megértésétől a napelemes rendszer optimalizálásáig. Minden rendszert az Ön egyedi üzleti igényeihez igazítunk, hogy maximalizáljuk az energiatermelést és energia-megtakarítást érjünk el. A problémamentes beruházásról legmagasabb színvonalú technológiai kínálatunk, a tapasztalt projektmenedzsment, valamint a professzionális mérnöki és tervezési munka gondoskodik.

Csapatunk végigvezeti Önt a rendelkezésre álló opciókon, és segít eligazodni a lehetőségben, amelyet vállalkozása számára kínálunk.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról

  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra

  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.