Roof mount commercial solar panels on a factory roof
  1. Kezdőlap
  2. > Knowledge Centre
  3. > Blog Posts
Blogs

A nagyüzemi napenergia ragyogóbbá teheti nyereségét?

Vállalata használhatna 100%-ban megújuló napenergiát emelkedő költségeinek ellensúlyozására, illetve nyeresége növelésére.

Napjainkban a nagy szervezetek világszerte növekvő energiaköltségekkel és fokozódó fenntarthatósági kihívásokkal szembesülnek. A fentiek okán a vállalkozások különböző intézkedéseket hoznak számláik csökkentése, valamint nyereségük védelme érdekében. De vajon hogyan tudják mindezt összeegyeztetni az éghajlatváltozás figyelembe vételével?

A nagyüzemi, kereskedelmi célú napenergia a tiszta, helyben megtermelt energia hasznosításának költséghatékony módja. Olvasson tovább, és ismerje meg ennek a 100%-ban megújuló energiaforrásnak az előnyeit.

Biztosítson figyelemreméltó költségmegtérülést

Vállalkozása napi működését a hálózati villamosenergia biztosítja? Az áringadozások hatására előfordulhat, hogy nehezen tudja megjósolni energiaköltségeit. Ez nem csupán rövid távú működésére fejt ki nyomást, de megnehezíti hosszú távú stratégiai tervezését is.

Másrészről, a nagyüzemi napenergia segíthet Önnek energiastratégiája kezelésében és költségeinek csökkentésében. A fotovoltaikus (PV) napelemek működtetéséhez csupán napfény szükséges - amely megújuló és ingyenes. Mivel a helyben termelt napenergia révén azonnali költségmegtakarítás érhető el, mindez már rövid távon előnyös lehet vállalkozásának. A fenti megtakarítások azonban az idő előre haladtával megsokszorozódhatnak, és akár a 30%-ot is elérhetik. A szóban forgó, felszabadult költségvetést Ön a későbbiekben visszaforgathatja más fenntartható energiamegoldásokba, illetve alapműködésébe.

A helyben előállított, saját villamosenergia révén Ön csökkentheti az ingadozó hálózati ellátástól való függőségét is. Mindez segíthet a pontosabb költégszabályozás megvalósításában is. Ráadásul, a napelemek megfelelő üzemeltetés és karbantartás mellett akár több mint 25 évig is üzemelhetnek. Napelemei működésének optimalizálásához 1. szintű berendezéseket használunk, ami biztosítja a napelemek hosszú élettartamát. Mivel napelemeinek költsége kiszámítható a teljes élettartamra vonatkozóan, hosszú távú költségvetése is pontosabbá válik. Mindez segíthet Önnek abban, hogy az elkövetkező években csökkentse a kiszámíthatatlan árváltozások okozta stresszt.

Váltsa pénzre kihasználatlan ingatlanát

A napelemek nem csupán az energiatermelés, hanem a telepíthetőség szempontjából is előnyösek. Napelemeket telepíthet a telephelyén található nagyméretű tetőre, talajra vagy autóbeállóra - sőt, bizonyos esetekben akár vízre is.

Például előfordulhat, hogy kevés a szabad földterülete, de az egyik épületén nagyméretű kihasználatlan tetőfelület áll rendelkezésre. A napelemeket telepítheti az említett helyre, a lehető legjobb helykihasználás érdekében, így ingatlana energiaforrássá válik vállalkozása számára. Ugyanez igaz a nagy földterületek esetében is, ha kevés a rendelkezésre álló tetőfelület, segítve az adott ingatlan optimalizálását.

A fenti megoldás akkor is működhet, ha úgy gondolja, telephelye nem kap elegendő napfényt. A napenergia-termelő egység az Ön működési helyétől függetlenül is jól működik, sőt, hidegebb éghajlaton még jobban is teljesít. Napenergia-szakértőink segítenek Önnek meghatározni, hogyan használhatja ki legjobban a területét. Támogatásukkal a korábban kihasználatlan területet energiatermelő eszközzé alakíthatja, maximalizálva ezzel eszközei potenciális megtérülését.

Fektessen be a fenntartható jövőbe

Sok szervezet számára kulcsfontosságú a szén-dioxid-mentesítés, azonban közülük sokan nem tudják, hogyan kezdjék el azt. Az általunk megkérdezett vállalkozások 40%-a azt mondta, hogy nem tudja, milyen technológiákba fektessen be, és ez akadályozza szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentését.

A nagyüzemi napenergia segíthet a fenti probléma megoldásában. A fotovoltaikus (PV) napelemekből származó, 100%-ban megújuló energia előállítása segíthet csökkenteni a szén-dioxid-intenzív külső energiaellátástól való függőséget. Ez azt jelenti, hogy csökkentheti az üvegházhatású gázok, különösen a CO2 kibocsátását is.

Így a napenergia segíthet Önnek abban, hogy növelje fenntarthatósági teljesítményét. Az ellátási célú felhasználás átalakításával csökkentheti Scope 2 kibocsátását, valamint a külső energiaellátástól való függőségét is. Tehát a nagyüzemi napenergia felhasználásával elindulhat a nettó zéró kibocsátáshoz vezető úton ezzel a 100%-ban megújuló energiaforrással.

Fokozza vállalata társadalmi felelősségvállalását

Nem csupán a vállalkozások összpontosítanak a szén-dioxid-mentesítésre. A fogyasztók is egyre inkább fenntartható intézkedéseket követelnek meg beszállítóiktól és szolgáltatóiktól. Megállapítottuk, hogy a fenntartható vállalkozások vezetőinek 69%-a az alapján választja ki beszállítói lánc partnereit, hogy azok képesek-e csökkenteni szénlábnyomukat. Egyértelmű tehát, hogy a hiteles fenntartható működés prioritásként való kezelése döntő fontosságú az üzleti teljesítmény szempontjából. A nagyüzemi napenergia nagyszerű lehetőséget jelenthet a fentiek elérésére.

A fentiekben láttuk, hogyan csökkentheti Scope 2 kibocsátását a napenergiára való átállással, az előnyök azonban nem érnek véget ezzel. Saját kibocsátásának csökkentéséből ügyfelei is profitálhatnak. Az Önnel való partnerség azt jelentheti számukra, hogy csökkentik ellátási láncuk szén-dioxid-kibocsátását, és ezáltal Scope 3 kibocsátásukat. A fenti közvetlen előny vonzóvá teheti szervezetét, amellyel érdemes együttműködni, és segítheti Önt teljesítményének növelésében.

Továbbá tudjuk, hogy az ügyfeleknek magas elvárásaik vannak partnereik felé a szén-dioxid kibocsátás visszaszorítása terén. A tiszta napenergia előállításával bizonyítani tudja ügyfelei felé, hogy komolyan veszi a szén-dioxid-mentesítést, ami segíthet Önnek bebizonyítani, hogy hosszú távon hiteles partner. Egyértelmű tehát, hogy a napenergia segítségével javíthatja teljesítményét – illetve az ügyfeleivel való kapcsolatát – azáltal, hogy az éghajlatváltozás elleni fellépést előtérbe helyezi.

Váltson napenergiára kezdőtőke nélkül

A szervezetek 48%-ának nehézséget okoz a fenntartható energiamegoldások üzleti hátterének előteremtése. A költségvetések szűkösek, a rezsiköltségek alakulása kiszámíthatatlan, és előfordulhat, hogy vállalkozásának aktuálisan nincs elegendő tőkéje a beruházáshoz. Szerencsére, az energiavásárlási megállapodások (a továbbiakban PPA) segítségével a fenti korlátok nem akadályozzák a napelemes rendszerre való átállást

A PPA konstrukció a nagyüzemi napenergia-termelés finanszírozásának egyszerű módja. Jellemzően 10 - 25 évre szól, így hosszú távú energiabiztonságot nyújt Önnek, és nincs szüksége kezdőtőkére sem.

Ha úgy dönt, hogy bennünket választ partneréül, a telepítés minden részletére van finanszírozási ajánlatunk. PPA konstrukcióinkat házon belül finanszírozzuk, így a folyamat egyszerű és egyértelmű marad. A fenti esetekben mi kezeljük a tervezést, a telepítést, valamint a napelemek teljes élettartam alatti üzemeltetését és karbantartását. Eközben Önnek csupán élveznie kell a költség- és szén-dioxid-csökkentéssel járó azon előnyöket, amelyeket a nagyüzemi napenergia biztosít vállalkozása számára.

A megállapodás időtartama alatt Ön a rendszer által termelt villamosenergia megvásárlásával téríti meg a befektetésünket. Lehetősége van arra is, hogy a PPA konstrukció ideje alatt megvásárolja a napelem-tömböt. Ez azt jelenti, hogy amikor vállalata képessé válik rá, maximalizálhatja annak teljes értékét. Így a PPA konstrukció segítségével azonnali megtakarításokat érhet el a nélkül, hogy a tőkebefektetés megterhelné alapműködését.

Dolgozzon velünk energia-gazdasága átalakítása érdekében

Az azonnali költség- és szén-dioxid-csökkentés lehetősége okán, itt a remek alkalom, hogy befektessen a nagyüzemi, kereskedelmi célú napenergia-termelésbe. Biztosítson fényes jövőt energia-gazdasága számára, az alábbiak megvalósításával:

  • a villamosenergia-költségek csökkentése a hálózati ellátás ellensúlyozásával
  • energiaköltségeinek stabilizálása a hálózati árváltozásoktól való függőség csökkentésével
  • az alulhasznosított ingatlanrészek pénzre váltása azok napenergia-termelő eszközökké való alakításával
  • vállalkozásának fenntarthatóbbá tétele a 100%-ban megújuló napenergiával
  • vállalata társadalmi felelősségvállalásának (CSR) javítása a fenntarthatóság kérdésének komolyan vételével
  • átállás a napelemes rendszerre kezdőtőke-befektetés nélkül

Több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk a napenergia-termelés terén, és segítjük az ipar, kereskedelem és közszféra területén működő nagy szervezeteket abban, hogy egyensúlyt teremtsenek bolygónk, illetve saját nyereségük követelményei között. A tervezéstől és telepítéstől kezdve az akár 25 évig tartó üzemeltetésig és karbantartásig minden lépésnél támogatni tudjuk Önt. Végponttól végpontig tartó megoldásunk azt jelenti, hogy a napenergia-termelő rendszer telepítésének minden vonatkozását kezeljük, csökkentve ezzel a vállalkozása esetében esetlegesen felmerülő komplikációkat.

Szakértőink segítséget tudnak nyújtani Önnek abban, hogy energetikai ambíciói valósággá váljanak. Meg tudjuk adni Önnek a projekt kezdeti költségét, valamint (adott esetben) az iránymutató PPA részarányt. Arra vonatkozóan is nyújtunk útmutatást, hogy mikor számíthat a megtakarítások megjelenésére. A fentieken túl, a napelemek élettartama alatti pénzforgalommal kapcsolatosan is tájékoztatjuk Önt.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.