1. Kezdőlap
  2. > Elgondolások

4 érv, mely a hőszivattyú választása mellett szól 2021-ben

Az energiapiacon tapasztalható növekvő nyomás mellett az vizsgáljuk, hogy a hőszivattyúk miként teszik lehetővé a szervezetek számára a szén-dioxid-kibocsátás és az energiafogyasztás, valamint a fosszilis üzemanyagoktól való függés csökkentését.

1.  Az energiaköltségek csökkentése

Függetlenül attól, hogy milyen megoldás mellett dönt a hőszivattyú telepítés finanszírozását illetően, azonnali megtakarításokat élvezhet az energiaszámláiban - amely hozzájárul a vállalkozás eredményességéhezhez. A növekvő és egyre ingadozóbb energiaárak mellett, a hőszivattyú megvédheti Önt a kiszámíthatatlan energiaköltségektől a rendszer élettartama során.

2.  A kibocsátások csökkentése

A hőszivattyúk jelentősen csökkenthetik a közvetlen kibocsátásokat (üvegházhatásúgáz‑kibocsátásról szóló (GHG) jelentés, 1. kör), mert csökkentik a földgáz telephelyi használatának szükségességét. A hőszivattyúk elektromos árammal működnek, és mivel Magyarország villamosenergia-hálózata tovább folytatja a gyors ütemű szén-dioxid-mentesítést, ezáltal csökken a közvetett kibocsátás is (üvegházhatású gázokról szóló (GHG) jelentés, 2. kör). Földgázüzemű kazánnal összehasonlítva, egy hőszivattyú akár 80%-kal is csökkentheti az összes üvegházhatású gáz (GHG) kibocsátását.

3.  Hatékony fűtés és hűtés

A hőszivattyúk a „hagyományos” földgázüzemű fűtési rendszerek modern alternatíváját jelentik; a hőszivattyú minden 1 egységnyi felhasznált villamos energia mellett általában 3 és 5 közötti hőegységet szolgáltat. Úgy is konfigurálhatók, hogy hűtött vizet biztosítsanak a vállalkozás hűtési igényének kielégítésére, ezáltal 5–9 egységnyi fűtési és hűtési egységet adnak minden 1 egységnyi felhasznált villamosenergia mellé.

4.  Egy stabilan növekvő lehetőség kiaknázása

A hőszivattyúk nagyon kiforrott technológiát képviselnek, de a „hagyományos” gázüzemű fűtéshez képest igen korlátozott piaci részesedéssel rendelkeznek. Sok forrás ismeri el, hogy a hőszivattyúk elterjedése kulcsfontosságú a fűtés dekarbonizálásához.

További érveket keres, melyek a hőszivattyúk mellett szólnak?

Lehetetlen egy rövid cikkben felsorolni minden egyes érvet, mely a hőszivattyú választása mellett szól. Mi az öt legnépszerűbb okra tértünk ki a cikkben, de ügyfeleink sokféle más érvet is megosztottak csapatunkkal. 

Ha még további, a hőszivattyúk választása mellett szóló érveket keres, szakértőink örömmel vitatják meg Önnel azt, hogy ennek a tiszta, megfizethető és fenntartható technológiának milyen előnyei lehetnek az Ön vállalkozása számára.

Megjelölve: