1. Kezdőlap
Blogs

Az 5 legjobb érv a szolártechnológia mellett

A villamosáram-költségek megtakarításától kezdve a fenntarthatóság javításáig számtalan érv szól a szolártechnológia használata mellett.

Miután megkérdeztük ügyfeleinket, hogy a közösségükben miért vállalták a fenntarthatósággal kapcsolatos példamutató vezető szerepet azzal, hogy telephelyeikre napelemes rendszert telepítettek, kirajzolódott egy mintázat. Álljon itt az 5 legnépszerűbb indok, amelyet mondtak nekünk.

1. Pénzt takarít meg a villamosáram-költségeken

Mindegy, hogy milyen módon finanszírozza napelemes rendszere kiépítését, áramszámláján azonnal spórolhat – amely így növeli záróegyenlegét, rendszerével pedig annak teljes élettartamán keresztül spórolni fog. Sőt, az idő előre haladtával a havi megtakarításai valószínűleg még növekedni is fognak, mert ha a közműdíjak emelkednek, a napelemek megvédik az energiaárak és energiaszolgáltatások kiszámíthatatlanságától.

2. Segíti a fenntarthatósági törekvéseket

A szolártechnológia segít a fenntarthatósági célok elérésében, mivel a szükséges villamos áramot telephelyén állítja elő, ahelyett hogy a hálózatból venné meg azt. Az, hogy energiáját 100%-ban megújuló energiaforrásból állítja elő, nem csak pénzügyileg, de közösségi szempontból is jó dolog. A telephelyén felállított napelemes rendszer segítségével csökkentheti a szén-dioxid-terhelést és segíthet a környezetvédelemben. Ez annak köszönhető, hogy a napelemes technológia nem bocsát ki sem CO2-t, sem más káros üvegházhatású gázt, ezért természetes és fenntartható erőforrásként használható.

3. Az energiaköltség jobban tervezhető

A szolártechnológiára történő áttéréssel a rendszer élettartamáig kiszámíthatóvá válnak energiaköltségei. A Nap hatékony és megbízható – mindennap felkel és állandó energiaforrást biztosít, még felhős vagy esős napokon is. Annak köszönhetően, hogy vállalkozását egy kiszámítható költségű, hatékony energiaforrásról üzemelteti, energia- és üzemeltetési költségei jobban tervezhetővé válnak.

4. Rugalmasság a naperőművel előállított energia tárolásával

Számos ügyfelünk tárolórendszerrel kombinálta a napelemes rendszerét. A napelemes rendszer és a tárolórendszer kombinálása olyan integrált megoldást eredményez, amely csökkenti a hálózatról használt energia mennyiségét (kWh) és a csúcsidőszakos felhasználás (kW) extra költségeit. Ez még nagyobb rugalmasságot biztosít, mivel csökkenti a drága csúcsidőszak kiadásait – tovább csökkenti a hálózattól való függést és a csúcsidőszak extra költségeit. Emellett a sokkal kiszámíthatóbb árazás előnyeit is élvezheti.

5. A kihasználatlan területek pénzre váltása

A szolártechnológiára történő váltással ügyfeleink az olyan kihasználatlan területeiket, mint például a tetők vagy a beépítetlen földterületek, helyszíni áramtermelő erőforrásokká alakíthatják át, ezáltal csökkentve üzemeltetési költségeiket, és az energiamegtakarításból származó bevételt visszaforgathatják vállalkozásuk más részeibe.

A napelemek felszerelhetők telephelye napelem szempontjából optimális tetőrészeire, illetve a talajra a telephelyén belül vagy másik helyszínen. Telephelye alkalmasságának részletes elemzése során felmérjük adottságait a szolártechnológia kihasználása szempontjából, és elkészítjük a rendszer tervezetét, amely maximalizálja a napelemekkel történő lefedettséget és a telephelyét érő napsugárzásból kinyerhető energiamennyiséget.

Még több indokra van szüksége a szolártechnológiára történő váltáshoz?

Egy ilyen terjedelmű cikkben lehetetlen kitérni minden érvre, amely a szolártechnológiára váltás mellett szól. Ebben a cikkben az öt legnépszerűbb indokot soroltuk fel, de ügyfeleink számos különböző érvet osztottak meg csapatunkkal.

Ha további indokokat keres a szolártechnológiára való áttérésre, vegye fel velünk a kapcsolatot egy ingyenes felmérésre. A szolártechnológia szakértőkből álló csapatunk örömmel megvitatja Önnel a tiszta, megfizethető és vállalkozása számára is fenntartható technológia számtalan előnyét.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról

  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra

  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.