1. Kezdőlap
  2. > Elgondolások

Az energiahatékonyság és a szolár technológia megtérülésének (ROI) kapcsolata

Hasznosítsa az adatalapú energiafelhasználási információkat olyan átfogó energiahatékonysági stratégia kialakításhoz, mely felgyorsítja a napenergia beruházás megtérülését (ROI).

Megakadt az energiahatékonysági intézkedésekkel? Az energiahatékonyság magában foglalja az energiafogyasztási stratégiai átgondolását, és az energia felhasználásának fokozott ellenőrzését az Önök szervezeténél. Az adatalapú energiafelhasználási információkon alapuló részletes energiahatékonysági stratégia valódi versenyelőnyt kínálhat azáltal, hogy csökken az üzemeltetési költség - különösen, ha az a fotovoltaikus (PV) szolár rendszer telepítésével párosul, a vállalkozás üzemeltetéséhez szükséges energia előállításának céljára.

Az energiafelhasználás kezelése kritikus fontosságú az üzleti kiadások optimalizálása szempontjából, és egy olyan hosszú távú stratégia meghatározása, amely rámutat a pazarlási pontokra és a lehetséges fejlesztési területekre, segíthet az energia infrastruktúra jobb kezelésében. Helyes alkalmazás esetén az ilyen fejlesztések drámai módon lerövidíthetik a fotovoltaikus szolár rendszer telepítésének megtérülési idejét (ROI).

Az energiahatékonyság és a szolár technológia megtérülésének kapcsolata

Ha az energiapazarlást csökkentő és a teljesítményt növelő energiahatékonysági intézkedéseket hajt végre, a mindennapi üzemeltetés kevesebb áramot igényel. Ez már önmagában azonnali megtakarítást eredményez a közüzemi számlákban, mert csökkenti az üzemeltetési költségeket, ezért a legtöbb energiahatékonysági fejlesztés nagyon gyorsan megtérül. Az energiahatékonyság közvetlen és közvetett megtakarításokat is kínál, ha úgy dönt, hogy napenergia megoldásba fektet be, hogy tiszta, hatékony energiát termeljen a telephelyen történő felhasználáshoz.

Egy vállalkozás napenergia-potenciáljának felmérése során szakértői csapatunk egyik első lépése a vállalkozás működtetéséhez felhasznált energiamennyiség meghatározása. Ezt a mennyiséget veszi figyelembe a tervezőcsapatunk, amikor az egyedi tervezésű fotovoltaikus szolárrendszert megtervezi a vállalkozás számára - a cél egy olyan napelemes rendszer biztosítása, amely maximalizálja a szervezet rendelkezésre álló napenergiáját, hogy a lehető legtöbb hálózati energiát váltsa ki tiszta, hatékony napenergiával alternatívaként.

De mi történik, ha a szervezet csökkenti az energiafogyasztást?

A csökkentett energiafogyasztás és az energiapazarlás minimalizálása azt jelenti, hogy Önnek kevesebb napelembe kell beruháznia a hálózatról felvett energia kompenzálására, és a jelenlegi energiaköltségek nagyobb részét fedezheti a telephelyen megtermelt napenergiával. Ha 25%-kal csökken az energiafogyasztás, az nagyjából egy 25%-kal kisebb fotovoltaikus szolárrendszer kihelyezését jelenti. Csökken a szolár technológia bekerülési költsége, ezáltal pedig a megtérülési idő is.

Az energiahatékonyság és a napenergia termelés tökéletes együttműködésének köszönhetően az energiafogyasztás optimalizálódik, és maximalizálódik az energia infrastruktúrába fektetett beruházás. Miért fizetne többet egy nagyobb fotovoltaikus szolár rendszerért, ha első lépésként akár hasznos információkkal csökkentheti az energiafelhasználást az energiapazarlási pontok beazonosításával?

Használja az adatalapú intelligenciát olyan energiahatékonysági stratégia kialakításához, mely maximalizálja a napenergia beruházás megtérülését

Ha a Centrica Business Solutions-t választja energiapartnerként, szakértő tanácsadóink rengeteg energiahatékonysági fejlesztésre tesznek javaslatot, hogy segítsenek az áramfogyasztás és a pazarlás csökkentésében. Felmérjük az energia-lábnyomot, meghatározzuk a pazarlási pontokat és a lehetséges fejlesztési területeket, és ezt az intelligenciát felhasználva átfogó energiatakarékossági tervet álltunk össze. Például segítettünk a Connecticuti Miller Motorcars-nak LED-világítást telepíteni a szervizközpontjukba - ez a fejlesztés is csökkentette az energiaköltségeiket amellett, hogy a telepített napelemek révén kevesebb hálózati energiát használtak. 

Energy Insights funkciónk átfogó és részletes módon jeleníti meg a szervezetek energiafogyasztását és teljesítményét, mely lehetővé teszi számukra, hogy megvizsgálják a felhasználást, felismerjék a pazarlási pontokat, és meglássák a növekedési lehetőségeket.

Ha most optimalizálja az energiahatékonyságot, csökkentheti a fotovoltaikus szolár rendszer induló költségét, és felgyorsíthatja a megtérülési időt a hatékony energia megoldásokba történő beruházással.

Ne feledje, hogy minden fejlesztéssel:

  • közvetlenül pénzt takarít meg (csökkennek a közüzemi számlák és a működési költségek)
  • közvetetten pénzt takarít meg (csökken a szükséges fotovoltaikus napelemek száma, maximalizálódik a beruházás megtérülése)

Ha szívesen nekifogna egy költséghatékony energiahatékonysági stratégiának, és növelni szeretné a szolár rendszer telepítésének megtérülését, lépjen kapcsolatba csapatunkkal és igényelje az ingyenes konzultációt. Szakértő telepítő csapatunk örömmel segít Önnek is maximalizálni a napelemes beruházás megtérülését.