1. Kezdőlap
Blogs

Így segíthet a szolártechnológia még jövedelmezőbbé tenni vállalkozását

Ismerje meg, hogy a szolártechnológia használatával hogyan csökkentheti működési költségeit és növelheti jövedelmezőségét, amelyek révén komoly üzleti előnyre tehet szert.

A hálózati áramfogyasztás megjósolhatatlan költségei jelentősen csökkenthetik a vállalkozás záróegyenlegét. Az energiaköltségek előrejelzését is nagy mértékben megnehezítheti, aminek eredményeképpen egyre több és több vállalkozás használja ki a szolártechnológiában rejlő pénzügyi lehetőségeket.

Ha napelemeket szerel fel telephelyén, azzal csökkenti a vállalkozása számára szükséges, hálózatból származó drága villamos áram mennyiségét. A felszerelt napelemek helyben, a tiszta és ingyenes napsugárzásból állítják elő a villamosáramot, csökkentve vállalkozása hálózattól való függését, valamint üzemeltetési költségeit is. Az alacsonyabb üzleti kiadások révén a bevétel nagyobb részét tarthatja meg nyereségként.

Más szavakkal, a szolártechnológia használata jelentős mértékben növeli záróegyenlegét. De a kereskedelmi szolártechnológia előnyei itt nem érnek véget.

A szolártechnológia használata a jelenre és a jövőre nézve is sokkal versenyképesebbé teszi

A napelemes rendszerből származó energiamegtakarítások idővel csak növekednek. A napelemek telepítése azonnali energiamegtakarítást, ennél fogva pedig azonnal realizálható, nagyobb profitot is eredményez. Ez annak köszönhető, hogy a közművek, valamint az olaj és gáz ára is folyamatosan növekszik.

Ezzel szemben a napsugárzás ára soha nem fog változni. Ma is ingyenes és 5, 10, valamint 25 év múlva is az lesz. Míg egyes vállalkozások a hálózati villamos áram növekvő árával küzdenek, addig azok, akik napelemes rendszert telepítenek, bőségesen rendelkezésre álló energiaforráshoz férnek hozzá, amely megvédi őket a jövőbeli áremelkedésekkel szemben.

Ez jelentős versenyelőny lehet – főleg, ha alacsony haszonkulccsal dolgozó iparágban tevékenykedik.

Használja ki a kereskedelmi szolártechnológiát

Napelemes rendszert telepítve fenntartható villamos árammal láthatja el vállalkozását, amely a közműszámlák tekintetében azonnali megtakarítást eredményez, és ez idővel csak növekedni fog. Ha a napelemes rendszer mellé tárolási megoldást is kiépít, azzal tovább növelheti energiamegtakarítása mértékét, a közművek áraival szembeni rugalmasságát, valamint versenyelőnyét is.

Elmondjuk, hogyan.

Áramszámlája 2 részből tevődik össze:
1.) A vállalkozás által felhasznált energia mennyiségének (kWh) díja
2.) A csúcsidőszakban történő energiafogyasztás (kW) extra díja

Bár a napelemes rendszer csökkenti az energiaköltségeket, a csúcsidőszakban fellépő költségek a kereskedelmi és ipari szereplők teljes villamosáram-költségének jelentős részét kiteheti. A napelemes rendszer akkumulátoros energiatároló rendszerrel történő kiegészítése csökkentheti a csúcsidőszakban történő energiafelhasználást.

Egy ilyen megoldással optimalizálhatja energiaköltségeit és előnyre tehet szert versenytársaival szemben. Míg nekik csökkenteniük kell a csúcsidőszakban történő hálózati áramfogyasztásukat, hogy elkerüljék a magas költségeket, addig az akkumulátoros energiatárolással ellátott napelemes rendszert alkalmazó vállalkozások a csúcsidőszakban a saját telephelyükön tárolt villamosáramot használhatják.

Ebből kiindulva, ha telephelyére a napelemek mellé akkumulátoros energiatároló rendszert is kiépít, azzal a havi áramszámláját nagyobb mértékben csökkentheti, mintha csak a napelemeket szerelné fel, mivel ez a fajta megoldás az energiaszámla mindkét részére pozitív hatással van.

Számos vállalkozás gondolja úgy, hogy egy ilyen energiamegoldás kiépítéséhez nagy tőkeberuházásra van szükség. Ez csak részben igaz.

Finanszírozás kereskedelmi naperőmű-beruházásához

Ha rendelkezik a szükséges tőkével, a napelemes rendszer megvásárlása a szolártechnológiába való befektetés egyik lehetősége – olyan, amely a nagyobb mértékű megtakarítások és nyereség tekintetében térül meg.

De mi van akkor, ha nem rendelkezik a szükséges tőkével? Akkor sincs probléma. Áramvásárlási megállapodás (PPA) keretein belül egyszerűen, tőkebefektetés nélkül van lehetősége napelemes rendszer kialakítására és energiaszámlája csökkentésére. Mindössze arról van szó, hogy a szerződésben meghatározott ideig kedvezményes, alacsony áron vásárolja meg a telephelyén felállított napelemes rendszerből származó villamos áramot.

Mindegy, melyik pénzügyi megközelítést választja, a szolártechnológia használatával pénzt takaríthat meg és növelheti vállalkozása jövedelmezőségét.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról

  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra

  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.