Accord-Healthcare-Case-Study-Banner
  1. Kezdőlap

80%-os energiahatékonyság CHP-vel

Az Accord Healthcare a Centrica Business Solutions-t kérte fel egy olyan kulcsrakész megoldás leszállítására, amellyel megvalósítja ambiciózus hatékonysági terveit.

A villamosenergia-szükséglet át CHP biztosítja

os energiahatékonyság kWh-ként

kezdeti megtakarítás a villamosenergia-kiadásokon, de ez várhatóan növekedni fog

Áttekintés

Az Accord Healthcare egy gyorsan növekvő globális gyógyszeripari vállalat, amely generikus, biohasonló és hozzáadott értékű gyógyszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz a világ több mint 85 országában, és ezzel elősegíti a betegek jobb hozzáférését a létfontosságú gyógyszeres ellátáshoz ott, ahol arra szükség van.

Az Accord az Egyesült Királyságban és az EU-ban egyaránt kiterjedt gyártási, csomagolási és logisztikai tevékenységet folytat. Ennek része egy 22 hektáros telephely a Newcastle upon Tyne-i Fawdonban. A csomagolásnak, formulázásnak, steril létesítményeknek és raktáraknak otthont adó Fawdonban az Accord jelentős beruházásokat hajtott végre, és a hangsúly nemrégiben az energiafelhasználás optimalizálására helyeződött át.

Részletes megvalósíthatósági tanulmányok kimutatták, hogy Fawdon hatalmas költségmegtakarítást és hatékonyságnövekedést érhetne el kombinált hő- és villamosenergia-termelő (CHP) egységgel, és egy független energetikai tanácsadó bevonása után versenytárgyalást indítottak nyolc beszállító részvételével.

„A Centrica Business Solutions által végzett telepítés nagyon professzionális volt, kiváló projektmenedzsmenttel. Az ellenőrzések és az átvizsgálások a COVID-19 világjárvány teljes időtartama alatt kifogástalanok voltak.”
Joseph Leddy, Ehs Emena főigazgató, Accord Healthcare

Minden igényt kielégítő megoldás

„Beszerzési szempontjaink között szerepelt az innováció, a minőség, az egészség és biztonság, valamint a költségek. Ezeket alkalmaztuk minden egyes beszállító esetében, és a Centrica Business Solutions bizonyult a legjobbnak" - mondta el Joseph Leddy, az Accord Healthcare egészségügyi és biztonsági részlegének főigazgatója. „Egy másik kulcsfontosságú tényező a beszállítói stabilitás volt, és a Centrica Business Solutions több mint 30 éves tapasztalatot és 3000-nél is több CHP-egység telepítését tudta felmutatni.”

Centrica Business Solutions CHP-egysége a telephely energiaközpontja mellett helyezkedik el, amely két, a teljes létesítmény fűtését és hűtését biztosító tíztonnás kazánnal rendelkezik.

„A Centrica Business Solutions által végzett telepítés nagyon professzionális volt, kiváló projektmenedzsmenttel. Az ellenőrzések és az átvizsgálások a COVID-19 világjárvány teljes időtartama alatt kifogástalanok voltak” - tette hozzá Leddy.

Műszaki áttekintés

Centrica Business Solutions CHP kapcsolt energiatermelő egysége egy generátor segítségével megbízható villamos energiát szolgáltat. A melléktermékként keletkező hőt, amely rendszerint elvész, az Accord költségtakarékossági és energiaoptimalizálási szempontjainak megfelelően költséghatékony hőellátás biztosítására használják fel. A berendezés 770 kWe villamos energiát, 416 kW hőmennyiséget és 550 kg gőzt termel. Ahhoz, hogy minden kilowatt felhasznált tüzelőanyagból a lehető legtöbb hasznot lehessen kihozni, a projekt egy hulladékhő-kazánt is alkalmaz.

Komoly célok, komoly eredmények

Az Accord Healthcare várakozásai szerint a CHP a fawdoni telephely villamosenergia-szükségletének 80-90%-át fogja biztosítani. Az egység beszerzése a Centrica Business Solutions-zel kötött ötéves kedvezményes energiavásárlási (DEP) megállapodás keretében történt, és ezen időszak alatt a villamosenergia-kiadásokon várhatóan 10%-os költségmegtakarítás érhető el. Ez a megtakarítás az ötéves időszakot követően várhatóan tovább nő.

A vállalat célja az, hogy az egységnyi bevételre jutó energiafelhasználást 2025-ig 25%-kal csökkentse, és a CHP -egység támogatja ezt a célt, Leddy szerint: „Számunkra ez a hatékonyságról szól. Van egy sor visszaesés a hatékonyságban, amikor a villamos energiát a hálózatból vesszük, de ha helyben termeljük meg CHP segítségével, véleményünk szerint.

majdnem 80%-os hatékonyságot érhetünk el kWh-nként; végül is, a hálózati hatékonyság csak 50% körül van. Ez jó példa arra, hogy az általunk elért hatékonyságnövekedés és a kevesebb kWh felhasználása hogyan fog hozzájárulni a vállalati felelősségvállalási céljainkhoz, és ez a kezdetektől fogva a projekt egyik fő célja volt.

„Egy másik hatalmas pozitívum számunkra az volt, hogy míg más szolgáltatók csak a projekt egy részét tudták vállalni, addig a Centrica Business Solutions képes volt teljes körű, kulcsrakész megoldást kínálni az összes szükséges szolgáltatással együtt, házon belül.”

Még több esettanulmány

Amikor a tervezés és a fenntarthatóság összefonódása a hatékonyság és a versenyképesség növekedését…

Egy 1 MWe kapacitású telepített CHP egységnek köszönhetően Európa legnagyobb sütőipari üzemei évi…

A vállalat a Centrica Business Solutions segítségével strukturált szén-dioxid-mentesítési programot…

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.