Uk_Bakery_HU
  1. Kezdőlap

Egy pékség évi 400.000 fontot takarít meg CHP megoldással

Egy 1 MWe kapacitású telepített CHP egységnek köszönhetően Európa legnagyobb sütőipari üzemei évi 400.000 font (172 millió forint) megtakarítást érnek el.

400.000 font
éves energiaköltség megtakarítás
1.000
tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkenés évente
1 MWe
kapacitású új CHP egység

Példaértékű fenntartható beruházás

A naponta több mint kétmillió sütőipari terméket előállító brit pékség szívügyének tekinti a fenntarthatóságot. Így amikor a vállalat Európa egyik legnagyobb üzemének tervezése során a lehető leghatékonyabban működést kívánta biztosítani.

Kézben tartott energiafelhasználás

A pékség a Centrica Business Solutionszel együttműködve az egyik legújabb és leghatékonyabb 1 MWe teljesítményű kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő (CHP) egységet üzemelt be a telephelyén. A berendezés kisfeszültségű villamosenergiát termel, amit a rendszer nagyfeszültségre átalakítva továbbítja a telephely 11 KV-os körvezetékére.

A motor kipufogógázait a telephely alap gőzterhelésének előállítására használják, a motorból visszanyert forró vizet pedig tárolják, majd a telephely egyéb berendezéseinél kerülnek újrafelhasználásra.

A Centrica Business Solutions a CHP-egység folyamatos hatékony működésének biztosítása érdekében tízéves karbantartási szerződést is kínál.

Az eredmények

A CHP-egység segítségével az üzem éves szén-dioxid kibocsátása 1000 tonnával csökken. Az energiakiadások évente körülbelül 400 000 fonttal csökkennek, így a garanciával támogatott egység beruházási költsége körülbelül három év alatt megtérül.

– Lenyűgözött a Centrica Business Solutions által bemutatott műszaki innováció. Nekünk szinte semmi dolgunk nem volt, a Centrica Business Solutions szakemberei részletes helyszíni értékelést végeztek, majd a telepítés és beüzemelés minden aspektusát kézben tartották. Most pedig négy másik telephelyen is hasonló projektek bevezetésén dolgozunk – mondta a pékség fenntarthatósági vezetője.

A Centrica Business Solutions a márkához tartozó több péküzemben futó különféle projekteken dolgozik együtt a vállalattal, ezzel hozzásegítve, hogy a környezetvédelmi intézkedések élvonalába kerüljön az élelmiszeriparban.

„A Centrica Business Solutions több mint 30 éve nyújt energetikai megoldásokat az élelmiszer- és italipar szereplői számára. Ez a helyzeti előny nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy segítséget nyújtsunk a nagy vállalatoknak kézben tartani az energiatermelésüket, hogy soha többé ne okozzon gondot a hő- és villamosenergia-igényeik kielégítése.”
Paul Doherty A CENTRICA BUSINESS SOLUTIONS ÉLELMISZER- ÉS ITALIPARI MEGOLDÁSOKÉRT FELELŐS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐJE

Miért válassza a Centrica Business Solutions CHP megoldását?

  • Határozott időszakra rögzíti az energiaköltségeket
  • Három éven belül a megtakarítások révén megtérül
  • Javítja a környezeti teljesítményt
  • Az önálló energiatermeléssel hozzájárul az energiaigények kielégítéséhez
Még több esettanulmány

A vállalat a Centrica Business Solutions segítségével strukturált szén-dioxid-mentesítési programot…

Az Accord Healthcare a Centrica Business Solutions-t kérte fel egy olyan kulcsrakész megoldás…

A multinacionális vállalat ambiciózus CO2-csökkentési törekvéseinek részeként a Centrica Business…

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.