1. Kezdőlap
  2. > Esettanulmányok

Energiahatékonyság az élelmiszeripar számára

Az energiafelhasználás ellenőrzése és ütemezése a környezetvédelem leghatékonyabb módja a költségcsökkentésnek.
22%
Energiaköltségek éves megtakarítása
50%
Elektromos energiaszükséglet fedezete
90%
Elektromos energiaszükséglet fedezete

Renzini Sonkagyár 1977 óta

A Renzini Sonkagyárat Cav. Dante Renzini 1977-ben alapította és azóta gyártanak kiváló minőségű felvágottakat és élelmiszerkülönlegességeket a nagykereskedelmi szaküzletek, valamint az olaszországi és külföldi élelmiszerboltok számára.

Kapcsolt energiatermelés az élelmiszeripar számára

A norciai Renzini sonkagyár számára fedeztük fel a védett földrajzi jelzésű "Prosciutto di Norcia" gyártásához ideális ENER-G Combined Heat and Power (CHP) egységeket. Részt vettünk a 70 kW-os ENER-G CHP kapcsolt energiatermelő tervezésében, telepítésében, üzembe helyezésében és elindításában.

Közvetlen finanszírozás

A berendezést teljes mértékben a DEP (Discount Energy Purchase) segítségével finanszíroztuk, ami azt jelenti, hogy kapcsolt energiából származó elektromos energiát vásárolunk, amelynek feltétele, hogy a kapcsolt energiagyártó berendezés kockázata, komplett tervezési költsége, engedélyezési folyamata, szállítása, telepítése és teljes szervizelése a mi feladatunk, az ügyfél pedig kizárólag a szerződésben foglalt, meghatározott időtartamon belül fizeti a berendezés által termelt zöld elektromos energiát.

A gyártási célok kielégítése

A kapcsolt energia-berendezés által meleg víz formájában gyártott hőenergiát összességében különböző igényekre lehet használni (például fűtés, HMV), különösen alkalmas a melegvízgyártó környezet megfelelő hőmérsékletének megtartására. Az elektromos energiát teljes mértékben önállóan használja fel, "engedményesen", ami az ügyfél szempontjából azonnal előnyössé teszi a kapcsolt energiagyártó berendezés használatát.

Miért érdemes CHP berendezést választani?

  • Az elsődleges energiamegtakarítással csökkentheti az áram költségeit
  • A hagyományos energiaszolgáltatók ajánlatához képest akár 40%-kal olcsóbban juthat energiához
  • A CO2 kibocsátást akár 30%-kal csökkentheti
  • Biztonságosabb ellátást garantál
  • Vásárlási lehetőség közvetlen finanszírozással (DEP)
  • A valós időben végrehajtott távoli ellenőrzést és egész országra kiterjedő műszaki ügyfélszolgálatot beleértve

Karbantartás

A teljes berendezést karbantartjuk és ellenőrizzük a helyes működését, a "full service" karbantartási mód értelmében, amelynek része minden rendszeres vagy különleges karbantartás a berendezés első 10 évében a kapcsolt energia egységen. A távirányító rendszer képes minden európai központunkban támogatni a megelőző karbantartási tevékenységeket. A kapcsolt energia csomagjaink az ügyfeleink maximális elégedettsége érdekében könnyen átvehetők, vagy akár bérelhetők is.