1. Kezdőlap

A tanács 34%-kal csökkentette az energiafogyasztást

A Durham Megyei Tanács meghatározta egyes tanácsi épületek energiahatékonyságának maximális értékét, ezzel 34%-kal csökkent az áramfelhasználás és évi 44 000 font megtakarítást értek el.
CSÖKKENÉS
34%
Energiafogyasztás csökkenése
EZER KWH
380
Energetikai megtakarítás évente
EZER FONT MEGTAKARÍTÁS
44
Megtakarítás energiaköltségekben 12 hónap alatt

Intelligens energetikai kezdeményezések költségmegtakarításra

A Durham Megyei Tanács a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és épületei energiahatékonyságának növelését tervezte. A Tanács átfogó energetikai értékelésbe kezdett az épületállomány egy részén. Az első szakaszban a nagyobb munkahelyekkel foglalkoztak, később tértek át a kisebb vidéki irodákra. A következő szakaszban három nagy járműraktárat terveztek felújítani.

Teljeskörű ellenőrzés, tervezés és telepítés

A Centrica Business Solutions munkája a három telephely energetikai értékelésével kezdődött. Együttműködve a Tanáccsal, a Centrica Business Solutions számos energiatakarékos megoldást tervezett meg és telepített. Ezek közé tartoztak a fluoreszcens fénycsővilágítás helyettesítésére szolgáló LED-világítás, a csőszigetelés, a hőveszteség minimalizálását szolgáló automatikus ajtók és a rétegzettséget megszüntető szellőztető készülékek. Az átalakításokat három hónapon belül befejezték, és mindhárom raktár teljes kapacitással működött.

Az eredmények

A megoldás azonnal érezhető volt. A legfeltűnőbb az volt, hogy a raktárakban melegebb lett és a világítás hatékonyabb lett. „Most sokkal energiatakarékosabbak.” – nyilatkozta Paul Wilkinson, a Durham Megyei Tanács vezető projektmenedzsere. „Megnyugtat bennünket, hogy maximálisan hatékonyak vagyunk, és ez egyúttal azt is jelenti, hogy a raktárakban dolgozók élvezik a változások előnyeit.” A költségmegtakarítás figyelemre méltó volt. A három telephelyen 34%-kal csökkent az áramfogyasztás (380 000 kWh megtakarítás), ami 44 000 font költségcsökkenést eredményezett.

„A LED-világítás megtérülése volt a leggyorsabb.” – egészítette ki Wilkinson. „De az intézkedések teljes köre – az ajtók automatikusan záródnak, a lámpák kialszanak, amikor senki nincs a közelben, forró levegő kering a mennyezet felől a padlóra – ezek mind hozzájárultak a működés hatékonyságának a maximalizálásához.”

A Centrica Business Solutions segített az energiaköltségek csökkentésében és az energiahatékonyság növelésében. Ezek az energiatakarékos megoldások nemcsak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését tették lehetővé, de segítettek egy hosszú távú energiagazdálkodási stratégia kidolgozásában is.
Paul Wilkinson, a Durham Megyei Tanács vezető projektmenedzsere

Miért a Centrica Business Solutions?

  • Részletes energiahatékonysági ellenőrzést végeztek a Durham ingatlanain és meghatározták a fejlesztendő területeket
  • Hosszú távú energiagazdálkodási stratégiákat dolgoztak ki a Durham Megyei Tanács számára
  • Hatékonysági terveket készítettek a világítástól az áramtermelésig
  • Az eredmény a működési hatékonyság javulásában és az energetikai kiadások feletti irányításban jelentkezett
Még több esettanulmány

Amikor a tervezés és a fenntarthatóság összefonódása a hatékonyság és a versenyképesség növekedését…

Egy 1 MWe kapacitású telepített CHP egységnek köszönhetően Európa legnagyobb sütőipari üzemei évi…

A vállalat a Centrica Business Solutions segítségével strukturált szén-dioxid-mentesítési programot…

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.