1. Kezdőlap

Trendcolor: így lett „zöld a smink”

A kozmetikai szektor erőteljesen terjeszkedő vezető vállalata úgy döntött, hogy az új raktárainak energiaellátására napelem rendszereket telepít, ezáltal csökkenti működési költségeit, és megerősíti fenntartható stratégiáját, zölddé teszi a sminket.
kWp
308
megtermelt elektromos kapacitás
%
100
energiaszükséglet fedezve
tonna
190
tonna CO2 kibocsátás csökkenés évente

A Trendcolor kapacitásbővítése, zéró CO2 kibocsátással

A 2003-ban alapított Trendcolor kozmetikumokat gyártó multinacionális vállalat, amely az ágazat meghatározó márkáival működik együtt. A mindössze öt év alatt 800 ezerről 12 millió eurós forgalmúvá nőtt vállalat 2019-ben a milánói tartományban található Cesate-ben új gyártóüzemmel bővítette termelését és egy vadonatúj raktárral, amelyet az Ipar 4.0 szempontjai alapján terveztek és a környezeti fenntarthatóság szempontjából is innovatívnak számít.

Megoldás

Az új raktár tetejére telepített, „kulcsrakész” napelemes rendszer 1800 négyzetméter területet foglal el, és 1122, egyenként 275 Wp teljesítményű modulból áll, így összesen 308 kWp villamos teljesítményt generál. A rendszer körülbelül 1150 órát üzemel évente, kielégítve az új létesítmény teljes, évi kb. 350.000 kWh-ra becsült igényét.

Eredmény

A Centrica Business Solutions fotovoltaikus napelem rendszere évente körülbelül 50 000 euróval képes csökkenteni az energiaköltségeket, ezzel egyidejűleg körülbelül 190 tonnával csökkenti a CO2-kibocsátást (ezt 15 800 fa szén-dioxid lekötésével egyenértékű).

Azután döntöttünk a projekt elindítása mellett, hogy megvizsgáltuk a Centrica BUsiness SolUtions garanciáit, amelyek nemcsak műszaki, hanem szolgáltatási szinten is kiemelkedők. Ma elmondhatjuk, hogy igazi partnerre találtunk bennük, akik megkönnyítik a kapcsolatot az energiakereskedővel és a hivatalokkal.
Massimiliano Testa, Trendcolor, Jogi, Pénzügyi és HR Osztály

Pénzügyi lízing

A Trendcolor a pénzügyi lízing szerződéses formulát választotta a rendszer megvásárlásához, kihasználva a jelenlegi olasz állam által kínált ösztönzőket. A berendezésre számított megtérülési idő, az üzemeltetési és karbantartási költségeket is figyelembe véve, kevesebb mint öt év.

Energy insights – betekintés az energia mögé

A napelem rendszer telepítésével az együttműködés nem ért véget. A projekt sikere után a Centrica Business Solutions telepítette energy insight megoldását is, beleértve a PowerRadar™ felhőalapú platformot, amely lehetővé teszi (bármilyen eszközön) az összes rendszerparaméternek, a termelés állapotának és az új termelőegység energiaszükségletének valós idejű és távoli felügyeletét.

Még több esettanulmány

Amikor a tervezés és a fenntarthatóság összefonódása a hatékonyság és a versenyképesség növekedését…

Egy 1 MWe kapacitású telepített CHP egységnek köszönhetően Európa legnagyobb sütőipari üzemei évi…

A vállalat a Centrica Business Solutions segítségével strukturált szén-dioxid-mentesítési programot…

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.