Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hőszivattyúk

Hőszivattyú-típusok

Ismerje meg a rendelkezésre álló hőszivattyúk különböző típusait, és találja meg az igényeinek leginkább megfelelőt.

Csapatunk felméri telephelyének alkalmasságát, és javaslatokat tesz az igényeinek leginkább megfelelő hőszivattyúra vonatkozóan. A rendelkezésre álló hőszivattyúk széles választékának köszönhetően segítünk az Önnek legjobban megfelelő hőszivattyú kiválasztásában.

Magas hőmérsékletű hőszivattyúk

A hulladékhő-felület hasznos hőt nyer vissza a telephelyi folyamatokból vagy a CHP-erőműből, és ezt a hőt továbbítja a magas hőmérsékletű hőszivattyúnak.

A magas hőmérsékletű hőszivattyú magasabb hőmérsékletre melegíti a hulladékhőt, amely felhasználható a folyamat során, illetve alacsony nyomású gőz vagy magas hőmérsékletű forró víz (akár 165 °C) előállítására is alkalmas.

Légkollektoros hőszivattyú

A légkollektoros hőszivattyú szinte minden körülmény mellett képes forró vizet biztosítani a telephely számára.

A hulladékhő-felület szintén felhasználható a hűtőberendezések hulladékhőjének visszanyerésére (ezáltal csökkentve a hűtőberendezés energiaigényét), valamint a szennyvízből származó hővisszanyerésre is.

Talajkollektoros hőszivattyú

A hőfuratok a hőszivattyú hőforrásaként szolgálnak, és egész évben megbízható és kiszámítható stabil hőforrást biztosítanak.

A hulladékhő-felület felhasználható a hűtőberendezések hulladékhőjének visszanyerésére (ezáltal csökkentve a hűtőberendezés energiaigényét), valamint a szennyvízből származó hővisszanyerésre is, amely hő a melegebb hónapokban a talajban tárolható a hűvösebb hónapok során történő felhasználáshoz. Ez a hővisszanyerő hurok „szabad hűtés” biztosítására is használható, ami jelentősen csökkentheti a hűtőberendezések energiaigényét.

Vízkollektoros hőszivattyú

A vízforrás lehet:

  • Folyó
  • Tó/víztározó
  • Szennyvíz/szennyvízcsatorna-elvezetés
  • Víztartó réteg (megfelelő engedélyekkel)

A vízforrás a telephely szabad hűtésére, valamint a vízkollektoros hőszivattyú hőforrásaként is használható.

A hőszivattyúk számos egyéb technológiával, például CHP-vel is kombinálhatók.