1. Kezdőlap
Hirek

A Centrica akkumulátoros tárolási rendszer telepítését végzi a Gatesheadi Városi Tanács számára

A létesítmény az ország egyik legnagyobb kereskedelmi akkumulátoros tárolási rendszere.

A Centrica Elosztott energia- és áramellátás üzleti területe ma (hétfőn) bejelentette, hogy az ország egyik legnagyobb kereskedelmi akkumulátoros tárolási rendszerét fogja telepíteni a Gatesheadi Városi Tanács számára.

Az akkumulátoros projektet az idén megnyílt Gateshead Körzeti Energiaközpont számára történő energiatárolásra, illetve energiakibocsátásra tervezték. Kevesebb, mint egy másodperc alatt képes lesz reagálni a változó igényekre.

Ezt az egyedülálló akkumulátoros rendszert 3 MW-os összkapacitás jellemzi, és hat egységből áll, amelyek egymillió AA típusú elem teljesítményének felelnek meg. Képes annyi áramot tárolni, amellyel egy óra hosszáig 3000 háztartást lehet ellátni.

Az üzembe helyezést követően a Centrica fogja kezelni a projektet egy 10 évre szóló szerződés értelmében, különféle rugalmas szolgáltatásokat biztosítva a hálózat számára, amelyek segítenek fenntartani az országos villamosenergia-hálózat egyensúlyát. Időben segít kiegyenlíteni a helyi fogyasztói igényeket csúcsidőszakban úgy, hogy az energia egy magánhálózaton keresztül jut el az önkormányzati tulajdonban lévő épületekbe, valamint a közismert Tyne-parti épületekbe, így a Gatesheadi Főiskolába és a Sage Gateshead koncertépületbe.

Alan Barlow, UK&I Director for Centrica Distributed Energy and Power said: „A Gatesheadi Energiaközpont egy forradalmi tervezet, amely lenyűgöző példája annak, hogy az elosztott energiával kapcsolatos megoldások költségmegtakarítást és nagyobb rugalmasságot eredményezhetnek az akkumulátoros tárolási és egyéb energiatechnológiák ötvözésével.”

A Gateshead Körzeti Energiaközpont egy pár 2 MW-os kombinált hő- és áramtermelő (CHP) egységből áll, amelyek elegendő villamos áramot termelnek 5000 háztartás ellátásához. Az energia egy magánhálózaton keresztül kerül elosztásra, amely nagyfeszültségű villamos vezetékekből áll, a motorokból származó felesleges hőt pedig vízmelegítésre fordítják egy hővezető csövekből álló 3 km-es hálózaton keresztül.

Cllr John McElroy, Gateshead Council’s Cabinet Member for Environment and Transport, said: „Ez az akkumulátoros rendszer lefedi a tágabban vett Körzeti Energiatervezetet, amely kedvező áron biztosít hő- és villamos energiát a Gateshead központjában lévő háztartások, szervezetek és vállalkozások számára.

Ez egy merész, képzeletbeli rendszer, amely azt jelenti, hogy a megválasztásnál is tárolhatjuk és szabadíthatjuk fel a hatalmat, valamint támogathatjuk a National Grid-ot, amely segít a bevétel növelésében a Tanács szolgálatainak támogatásában.

Az akkumulátoros tárolási rendszer a Gatesheadi Városi Tanács és a Centrica között fennálló régi partnerkapcsolaton alapul, melynek során a Centrica 2MW teljesítményű napenergia-paneleket telepített a város 34 középületére. A vállalkozás emellett külön telepített CHP-egységeket a tanács tulajdonában lévő öt szabadidős központnak is, többek között a Gatesheadi, a Heworth-i és a Dunstoni Szabadidős Központnak.

Ha szeretne többet megtudni arról, hogyan segít a Centrica a vállalkozásoknak, hogy többet hozzanak ki az általuk felhasznált energiából, lépjen a www.centricabusinesssolutions.com oldalra

 

VÉGE

Szerkesztői jegyzetek:

A gatesheadi tervezet

  • A Gatesheadi Energiaközpontot a Gatesheadi Energiavállalat irányítja, és része a Gateshead Körzeti Energiatervezetnek, egy olyan programnak, amelynek célja, hogy megfeleljen a meglévő körzeti hálózat igényeinek, valamint az új kereskedelmi és lakossági fejlesztések jövőbeni igényeinek.
  • A központ jelenleg olyan épületeket lát el, mint a Gatesheadi Polgári Központ, a Gatesheadi Főiskola és a Sage Gateshead.
  • Az akkumulátoros létesítmény hat Younicos Y.Cube akkumulátoros egységből áll, és minimum 140 ezredmásodperces reagálási idő jellemzi. A helyi igényektől függően tud energiát felvenni vagy kibocsátani.
  • Ezek az egységek jellemzően kisütésre kerülnek, amikor az Országos Hálózat ezt igényli, hogy a hálózati frekvenciát 50 Hz-en lehessen tartani. Segítségükkel a csúcsfogyasztást is kezelni lehet, de a felesleges villamos áram is tárolható a Gateshead Körzeti Energiahálózat számára.
  • A létesítmény üzembe helyezését az idei év végére tervezik.

A Centricáról

  • A Centrica plc egy nemzetközi energiaellátó és szolgáltató vállalat. Célunk, hogy energiaellátás és szolgáltatás révén megfeleljünk ügyfeleink változó igényeinek.
  • Több mint 200 éve állunk rendelkezésére ügyfeleinknek, és célunk, hogy mindennapi életükben központi helyet foglaljunk el – hogy ebből a középpontból segítsük őket az életük irányításában.
  • Az Elosztott energia- és áramellátás globális részlegünk, a Centrica Business része, és 34 országban van jelen . • A Centrica Business Solutions zászlaja alatt integrált energiamegoldásokat, kombinált elosztottenergia-technológiákat és különféle kereskedelmi lehetőségeket biztosítunk, melyekkel segítünk a vállalatoknak és más nagy energiafelhasználóknak a jobb teljesítmény elérésében és költségeik kezelésében, a nagyobb fokú rugalmasság megvalósításában és a növekedéshez szükséges lehetőségek megteremtésében.

For more information contact: Emily Highmore-Talbot – 07557 614936, emily.highmoretalbot@centrica.com vagy Leah Wong – 07557 615056, leah.wong@centrica.com

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.