1. Kezdőlap
Hirek

A Centrica Business Solutions és a TEPCO együttes erővel támogatja a japán hálózat széndioxid-mentesítését

A Centrica Business Solutions, a Centrica elosztott energia és áramellátási üzletága és a legnagyobb japán áramszolgáltató vállalat, a TEPCO venturing üzletága együttes erővel lép fel az ipari fogyasztásszabályozás területén a japán villamos hálózat fejlesztésének érdekében.

Április 1-je után a TEPCO Ventures (TEPCO) a Centrica Business Solutions díjnyertes FlexPond™ keresletoldali szabályozási (DSR) platformjának használatával nyújt rugalmas szolgáltatásokat a átvitelihálózat rendszerirányítójának (TSO) a Kjúsú régió tartalék piacán; ebben a régióban jelentős számú ipari felhasználó tevékenykedik és számos, az áramhálózathoz kapcsolódó megújulóenergia-projekt van folyamatban.

A megállapodás alapján a Centrica egy innovatív kereskedelmi (szoftver, mint szolgáltatás) modell keretein belül biztosítja a FlexPond platformot, mely segítségével lehetővé válik saját virtuális erőművek (VPP) létesítése, illetve a keresletoldali szabályozás célú kapacitások nyújtása a termelési és fogyasztási eszközök rugalmas használatával. A felhőalapú platformot Európa legnagyobb energiafelhasználói közül jelenleg több, mint 150 használja azokon a legnagyobb értékű tartalékrendszeri piacokon ahol a másodperc alatti válaszidők szükségesek.

A VPP-k lehetővé teszik a fizikai eszközök, így a megújuló energiatermelő és energiatároló létesítmények egyetlen egységként való kezelését, ami alternatívát jelent a központosított áramtermeléssel szemben.

Pieter-Jan Mermans, a Centrica Business Solutions globális optimalizálásért felelős igazgatója szerint: „Örömünkre szolgál támogatni a TEPCO-t küldetésben, ami a keresletoldali szabályozás előmozdítása Japánban a rugalmas ipari kereslet erejének kihasználásával, mindeközben új bevételi forrást biztosítanak ügyfeleik számára ..

Mi itt a Centricánál hisszük, hogy az egyik legfontosabb felelősségünk abban rejlik, hogy hozzásegítsük az ügyfeleinket az általuk kibocsájtott széndioxid-terhelés visszaszorításában. Ennek kulcsfontosságú eleme az új fosszilis erőművek létesítését feleslegessé tevő virtuális erőművek létrehozása; számunkra fontos lépés a szoftverünk elérhetővé tétele más energiaszolgáltató és közművállalatok számára a globális szén-dioxid-mentesítésért tett erőfeszítések útján.”

A TEPCO Ventures speciális szolgáltatásokat dolgoz ki az ügyfelei számára, amelyek egyesítik magukban a TEPCO hálózatüzemeltetési tapasztalatát és a Centrica Business Solutions speciális technológiáit. A vállalat az ajánlatát a Kjúsú régión túlra is ki kívánja terjeszteni, ezzel lehetővé téve az Átvitelirendzser irányítók részére, hogy  rugalmas szolgáltatásokat kínáljanak a kereskedelmi és ipari ügyfeleik számára egész Japánban.

Shinji Akatsuka, a TEPCO Ventures elnöke szerint: „Nagy megtiszteltetés a TEPCO Ventures számára, hogy együttműködhet az Európában már bizonyítottan eredményesen tevékenykedő Centricával. Bízunk benne, hogy hozzájárulhatunk egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megteremtéséhez.”

Japán jövőbeli fogyasztásszabályozási képessége 2021-re várhatóan elmozdul a napjainkra jellemző kapacitásjellegű tartalékokról a frekvenciaszabályozás és a szélesebb körű járulékos szolgáltatások nyújtásának irányába.

MEGJEGYZÉSEK

Röviden a TEPCO Ventures vállalatról

A TEPCO Ventures a Tokyo Electric Power Holding Co., Ltd. 100%-os tulajdonú leányvállalata; létrehozásának célja az új üzletágak fejlesztése volt. Az elsődleges közművállalati tevékenysége kibővítéseként, a TEPCO Ventures több különböző üzletágat hoz létre, az energetika, valamint más kapcsolódó területeken jelentkező társadalmi problémák megoldására összpontosít, és elősegíti új üzleti lehetőségek létrejöttét.

A Tokyo Electric Power Company Holdings, Inc. (TEPCO) Japán legnagyobb áramszolgáltató csoportja. Mint csoport, villamos áram és más energiatípusok termelésével, elosztásával és értékesítésével foglalkozik elsősorban a Kantó régióban, ahol Japán két legnépesebb városa Tokió és Jokohama is található.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.