1. Kezdőlap
Hirek

A Centrica közzétette Felelős üzleti célkitűzéseit

A Centrica plc ma tette közzé Felelős üzleti célkitűzéseit, számos olyan hosszú távú célt megfogalmazva, amelyek még gyorsabb ütemben segítik elő a vállalat fenntarthatóságra irányuló törekvéseit a Centrica Csoport egészén belül, illetve ügyfelei körében.

A Célkitűzések elősegítik az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait, és a környezetet, valamint a tágabb értelemben vett társadalmat érintő legnagyobb kihívást jelentő problémákra igyekeznek megoldást találni, négy fontos területre összpontosítva: az ügyfelekre, a klímaváltozásra, a munkatársakra, továbbá azokra a közösségekre, ahol a Centrica jelen van.

A vállalat a párizsi éghajlatvédelmi egyezménnyel összhangban lévő, világos célokat fogalmazott meg annak érdekében, hogy legkésőbb 2030-ig megbirkózzon az éghajlatváltozás problémájával: célul tűzte ki többek között azt is, hogy világszerte 7 GW-nyi rugalmas, elosztott és alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó technológiát bocsát rendelkezésre – ez az Egyesült Királyság jelenlegi csúcsfogyasztásának több mint 10%-ával egyenlő.

A Centrica Business Solutions, a Centrica elosztott energiára és áramellátásra szakosodott üzletága áll az éghajlatvédelmi célok középpontjában, melyeket egyedi ügyfélmegoldások és saját tulajdonú projektek ötvözetével kívánunk elérni (pl. akkumulátoros tárolási rendszerek, napelemes erőművek, kapcsolt hő- és áramtermelés (CHP), keresletoldali szabályozás, csúcserőművek). A vállalat energiamarketingért és -értékesítésért felelős üzletága szintén kulcsfontosságú szerepet fog játszani, olyan piacra kerülési stratégiát biztosítva a megújuló energiaforrások számára, amely a szélerőmű parkokra vonatkozó többoldalú európai egyezményrendszer részeként hozzájárul az energiatermelés kiegyensúlyozásához és értékesítéséhez.

James Rushen, a Centrica környezetvédelemért felelős csoportjának vezetője a következőket mondta: „Vezető energetikai és szolgáltató vállalatként továbbra is jelentős szerepet szeretnénk vállalni az éghajlatváltozás problémáinak megoldásában, támogatva a nemzeti és nemzetközi szén-dioxid-csökkentési célokat.

Eddig is nagy utat tettünk meg, mostanra pedig már több mint 80%-kal kevesebb a szén-dioxid-kibocsátásunk, mint egy évtizeddel ezelőtt. Ez annak a szemléletváltásnak köszönhető, amellyel központi termelő és előállító létesítményekkel rendelkező hagyományos közmű-üzemeltetőből ügyfélorientált energetikai és szolgáltató vállalattá váltunk. Most elköteleztük magunkat, hogy 2025-ig, az előirányzott tíz éven belül további 35%-kal csökkentjük a Centrica belső káros kibocsátásait, 2030-ra bebizonyítjuk, hogy továbbra is a párizsi egyezmény szellemében végezzük tevékenységünket, és egy olyan folyamatot dolgozunk ki, amellyel 2050-re elérhetővé válik a nettó nulla kibocsátás.

Új szakaszba lépünk, ahol feltétlenül szükség van az innovációra, hogy előmozdítsuk és kiaknázzuk ügyfeleink változásra való képességét. Meg kell találnunk azokat a módokat, amelyekkel segítséget nyújthatunk ügyfeleinknek a fenntarthatóbb energiahasználatban, szén-dioxid-mentesíthetjük az energiarendszert, és csökkenthetjük saját kibocsátásunkat is.”

A 7 GW-os célkitűzés mellett a vállalat aziránt is elkötelezte magát, hogy 25%-kal segít csökkenteni ügyfelei káros kibocsátását, ehhez 3%-os közvetlen hozzájárulást biztosítva saját termékei és szolgáltatásai által, ami az Egyesült Királyság 2,5 millió háztartásának éves kibocsátását teszi ki. A Centrica közvetett módon is tovább fogja csökkenteni az ügyfelek általi káros kibocsátást, méghozzá a tágabb értelemben vett energiarendszer szén-dioxid-mentesítésével, továbbá azáltal, hogy szakértelmét latba vetve hatást gyakorol a politikára és megteremti a szén-dioxid-mentesítés szükséges feltételeit.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.