Kórházi berendezésből felülről jövő fény.
  1. Kezdőlap
Hirek

A Centrica megrendelést nyert el a UK Demand Side Response keretrendszerben

A Centrica a Crown Commercial Service (CCS) beszállítója lesz a Demand Side Response keretrendszerben.

A Centrica a Crown Commercial Service (CCS) beszállítója lesz a Demand Side Response keretrendszerben (RM 3792), amelynek célja, hogy a vevőket anyagilag ösztönözze a csökkentett, vagy csúcsidőn kívüli áramfogyasztásra.

A három évre szóló keretszerződés alapján a Centrica hat fogyasztásszabályozási szolgáltató egyikeként segíthet nagy energiafelhasználóknak, például kórházaknak új bevételi forrásokhoz jutni a hálózati stabilitás egyidejű fenntartásával.

A Demand Side Response (magyarul keresletoldali szabályozási) keretrendszerben a Centrica Distributed Energy and Power üzleti területe megtakarításokat és hatékonyságjavulást eredményező eszközoptimalizálási stratégiákat fejleszt ki a vevők számára, a nem szükséges berendezések csúcsidőbeli használatának korlátozásával, tartalék áramfejlesztőkkel történő saját áramtermeléssel és az áramfelesleg hálózatba történő visszaértékesítésével.

Ian Hopkins, a Centrica elosztottenergia-értékesítési igazgatója: „Volt alkalmam több kórházzal is együttműködni az energiatermelő eszközök felújítására irányuló, nagyobb programokban, így nagy örömünkre szolgál a keretmegállapodás, amely révén a felhasználók egy szinttel feljebb léphetnek az energiagazdálkodásban.”

A Crown Commercial Service (CCS) az állami szektort a közbeszerzések során a maximális kereskedelmi érték elérésében támogatja.

A keretszerződés alapján olyan kormányhivataloktól és minisztériumoktól várhatók megrendelések, mint a brit védelmi minisztérium, az igazságügyi minisztérium, a munka- és nyugdíjügyi minisztérium, a londoni közlekedésért felelős Transport for London, az NHS England egészségügyi szervezet és a skót közbeszerzési hivatal.

A keretszerződéssel gyorsan és egyszerűen bonyolítható le a keresletoldali szabályozás alá eső energia közbeszerzése.  A kormányhivataloknak és az állami szektorba tartozó szervezeteknek közbeszerzési eljárás helyett egyszerűen azonosítaniuk kell az igényüket, jelezniük kell a keretrendszerben, és szerződést kell kötniük a legjobb értéket kínáló beszállítóval.

A keretrendszerbe történő felvételhez a Centricának igazolnia kellett szakértelmét, és a „kategória élvonalával” szemben támasztott kritériumoknak kellett megfelelnie olyan területeken, mint a minőségirányítási és környezetvédelmi akkreditáció, az árképzés átláthatósága, a kiberbiztonság és a biztosítás.

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.