1. Kezdőlap
Hirek

A Centrica új innovációs vállalkozást indít

A Centrica plc a mai napon bejelentette, hogy létrehoz egy új „Centrica Innovations” (CI) nevű, új technológiák és innovációk azonosításával, inkubációjával és gyorsításával foglalkozó vállalkozást.

A CI létrehozása megszilárdítja a vállalat ügyfélközpontú stratégiáját, és nagyobb figyelmet fordít az ügyfeleknek új termékeket, ajánlatokat és szolgáltatásokat nyújtó technológiák és innovatív ötletek felismerésére és az azokkal kapcsolatos beruházásokra.

A CI kiegészíti és támogatja a Centrica meglévő üzleti tevékenységeit, köztük az energiaellátás, a szolgáltatások, a Connected Home (hálózatba kötött ház), az elosztott energia- és áramellátás és a digitális technológia csapatát. A következő öt évben 120 millió eurót fektetünk technológiához, vállalkozói képességekhez és erőforrásokhoz hozzáférést nyújtó, induló vállalkozásokba. Ennek során már meglévő, 1,2 millió eurós Ignite szociális vállalkozási alapra támaszkodunk, amely 2014-től finanszíroz különböző vállalkozásokat, és mostantól a CI részét képezi. A CI vezetője Charles Cameron, a Centrica vállalatcsoport technológiai és műszaki igazgatója.

A Centrica Innovations erőfeszítéseinek középpontjában a következők állnak:

  • Megfigyelők kiküldése kulcsfontosságú technológiai központokba – Seattle, Houston, London, Cambridge, Tel Aviv;
  • Új vállalkozási alap létrehozása induló vállalkozásokba történő befektetéshez;
  • Cégen belüli és külső innovációk inkubációja és gyorsítása;
  • Innovatív kultúra meghonosítása a Centricánál.

A CI támogatni fogja a már meglévő, cégen belüli vállalkozásokat is, mint amilyen például az Io-Tahoe™ data lake szoftver (nagy kapacitású adattár) üzemeltető és szolgáltató vállalat, amely lehetővé teszi több strukturált és strukturálatlan adatbázisból származó adatok szervezését és kezelését, ezáltal segít ismereteket szerezni a British Gas 14 millió energiafogyasztójáról, és a gyors növekedést támogató eszközök és módszerek biztosításával gyorsítja a fejlődést. Emellett olyan külső vállalkozások „inkubátorának” szerepét is betölti, amelyek még nem befektetésre érettek, és különböző jellegű támogatást, például üzleti szakértelmet, mentorálást vagy terméktesztelést igényelnek.

Iain Conn, a Centrica csoport vezérigazgatója elmondta:

„A Centrica Innovations életre hívása fontos lépés ügyfeleink változó igényeinek azonosítása és megválaszolása felé. Az új vállalkozás biztosítja az innováció üzleti tevékenységünkbe való beágyazását, és lehetővé teszi, hogy olyan technológiákba ruházzunk be, amelyek ügyfeleink segítségére lehetnek a jövőben. 2020-ig 1,44 milliárd eurót invesztálunk az otthonautomatizálási és elosztott energia- és áramellátási üzleti tevékenységbe, segítve ezzel a lakossági és vállalati ügyfeleknek kézben tartani energiafogyasztásukat, és pénzt megtakarítani.

„Az Egyesült Királyság vezető energiaellátójaként bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk új technológiákat az ügyfeleink szolgálatába állítani. A kormányzat új ipari stratégiát indít, a középpontban a technológiával és a kutatás-fejlesztéssel, a Centrica pedig arra összpontosít, hogy intelligensebbé tegye az Egyesült Királyság energetikai jövőjét.”

További információ a www.centrica.com/innovation címen található.

 

_____

Ha Ön újságíró, és szeretne kapcsolatba lépni médiacsapatunkkal, írjon a media@centrica.com

címre

Szerkesztői jegyzetek:

  • A Centrica plc egy nemzetközi energiaellátó és szolgáltató vállalat. Minden tevékenységünkben törekszünk ügyfeleink változó igényeinek kielégítésére.
  • Mintegy 28 millió ügyfélnek szállítunk energiát és nyújtunk energiával kapcsolatos szolgáltatásokat az Egyesült Királyságban, Írországban és Észak-Amerikában olyan erős márkákon keresztül, mint a British Gas, a Direct Energy és a Bord Gáis Energy, közel 12 000 mérnök és technikus támogatásával.
  • Emellett új és innovatív termékeket és szolgáltatásokat fejlesztünk ügyfeleink számára globálisan. Otthonautomatizálási üzleti területünk olyan termékeket fejlesztett ki, mint a Hive intelligens termosztát, és az Elosztott energia- és áramellátás üzleti területen keresztül integrált energetikai megoldásokat kínálunk kereskedelmi és ipari ügyfeleknek, beleértve a rugalmas energiatermelést, az energiagazdálkodási rendszereket és az akkumulátoros tárolást.
  • Energiamarketing és -értékesítési üzleti területünk kezeli a tőzsdei kockázatot, hozzáférést biztosít a vállalatcsoportnak a nagykereskedelmi piachoz, utat nyit a harmadik feleknek nyújtott piaci szolgáltatásokhoz, továbbá optimalizálási és kereskedelmi tevékenységet lát el.
  • A Centrica továbbra is aktív szerepet tölt be a gáz- és olajkutatásban és -termelésben elsősorban az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Norvégiában, éves szinten 40–50 millió hordó kőolaj-egyenérték (mmboe) közötti termelést megcélozva. A Központi villamosenergia-termelés üzleti terület öt gáztüzelésű erőművet üzemeltet az Egyesült Királyságban, és 20%-os részesedéssel bír az EDF Energy brit nukleáris flottájában.
  • We also own the UK’s largest gas storage facility, Rough.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.