Faépület ablakokkal.
  1. Kezdőlap
Hirek

A Centrica újjászervezi üzleti területeit

A Centrica globális Consumer (fogyasztói) és Business (vállalati) üzleti területet hoz létre.

A Centrica plc a mai napon bejelentette, hogy felgyorsítja szervezeti átalakulását, és létrehoz egy globális Consumer (fogyasztói) és egy globális Business (vállalati) üzleti területet. A továbbiakban a lakossági fogyasztók és a vállalati ügyfelek köré szervezi tevékenységeit. Az átalakulást megelőzően az elmúlt két év során a tevékenysége helyszínéül szolgáló országok vevői tendenciáinak hasonlóságát felismerve egyre nagyobb figyelmet fordított az otthoni és vállalati végfelhasználókra.

Továbbá az átalakulás előtt távozott Badar Khan, az észak-amerikai energiaellátó és szolgáltatási területért felelős ügyvezető igazgató, aki új szerepet vállal a National Grid végrehajtó bizottságában. 2017. március 6-án hagyja el a vállalatcsoportot.

A Centrica Consumer (fogyasztói) üzleti terület globálisan minden B2C (felhasználói piaci) tevékenységért felelős vezérigazgatója Mark Hodges, a Centrica Business (vállalati) üzleti terület hasonlóképpen minden B2B tevékenységért felelős vezérigazgatója pedig Mark Hanafin lesz.

Mark Hodges megtartja vezetői tisztségét az egyesült királyságbeli otthoni, írországi és otthonautomatizálási üzleti területen, emellett az észak-amerikai otthoni üzleti terület felelős vezetője is lesz. Manu Asthana, az észak-amerikai otthoni üzleti terület elnöke mostantól Mark felé tartozik beszámolással.

Mark Hanafin továbbra is betölti az elosztott energia és áramellátási, energiamarketing és -értékesítés, valamint központi áramtermelési terület vezetőjének szerepét, emellett az egyesült királyságbeli és az észak-amerikai Business üzleti terület felelős vezetője lesz.  John Schultz, észak-amerikai Business üzleti területért felelős elnök és Gab Barbaro, egyesült királyságbeli ügyvezető igazgató mostantól egyaránt Mark Hanafin felé tartozik beszámolással. John Schultz vállalja a Centrica észak-amerikai elnökének szerepét is, biztosítva ezzel a Centrica régióbeli egységének fenntartását. John erre vonatkozóan is Mark Hanafin felé tartozik beszámolással.

A kutatási és termelési (E&P) területet továbbra is Chris Cox, az E&P terület ügyvezető igazgatója irányítja, aki mostantól közvetlenül Iain Conn vezérigazgató felé tartozik beszámolással.

A változások 2017. március 6-ától lépnek hatályba. A vállalatcsoport globális fogyasztói és globális üzleti stratégiáinak további részleteit a 2016. évre vonatkozóan 2017. február 23-án közzétett előzetes eredmények tartalmazzák.

Iain Conn, a Csoport vezérigazgatója elmondta:

„Az energetika és a szolgáltatások világa gyorsan változik, és a Centrica reagál a lakossági fogyasztók és vállalati ügyfelek kiszolgálásában az új, globális tendenciákra. A Centrica stratégiája, hogy az ügyfelek változó igényeire való összpontosít az otthoni és a vállalati szegmensben.

„A szerkezetátalakítás lehetővé tesz egy egységesebb, a végső fogyasztó köré épülő stratégiát, és azt, hogy garantálni tudjuk a stratégiát támogató képességek globális és hatékony fejlesztését. Mindez a csapat elmúlt két évben elért eredményein alapul, és a jövőbeni lehetőségek továbbra is nagyon izgalmasak.

„Khan 14 éven át fontos szerepet töltött be a Centricánál, számos üzleti tevékenység élén állt az Egyesült Királyságban és Észak-Amerikában, és minden jót kívánunk jövőbeni céljainak valóra váltásához. Különösen hálás vagyok Badarnak stratégiánk legutóbbi áttekintése során végzett munkájáért, és azért, ahogyan az észak-amerikai üzleti tevékenységeinket irányította.”

 

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.