Városi égbolt éjszakai fényekkel.
  1. Kezdőlap
Hirek

CHP üzleti tevékenység felvásárlása

A Centrica plc 174 millió euróért megvásárolta a kombinált hő- és villamosenergia termelő (CHP) megoldásokat szállító és -üzemeltető ENER-G Cogen International Limited céget az ENER-G Holdings PLC-től.

A Centrica plc 174 millió euróért megvásárolta a kombinált hő- és villamosenergia termelő (CHP) megoldásokat szállító és -üzemeltető ENER-G Cogen International Limited („ENER-G Cogen”) céget az ENER-G Holdings PLC-től.

Az ENER-G Cogen több mint 30 éves tapasztalattal és jelentős múlttal rendelkezik végpontok közötti CHP megoldások ipari és gazdasági vevők részére való szállításában. Eddig összesen mintegy 1400 berendezésről kötött szerződést 500 MW teljesítménnyel, és vevőköre egyre nő. A vállalat működésének elsődleges helyszíne az Egyesült Királyság, de tevékenysége kiterjed az Egyesült Államokra, Magyarországra, Olaszországra, Hollandiára, Romániára is, és erős, változatos vevőkörrel rendelkezik a magán- és a közszférában. Helyi értékesítési partnerei révénjelen van Ausztráliában, Írországban, Japánban, Kanadában és Törökországban is. Az ENER-G Cogen felvásárlása azonnali hatással lesz a pénzforgalomra és az árbevételre.

A vállalat a Centrica új nemzetközi Elosztott energia- és áramellátás üzleti területének részét fogja képezni, és kiegészíti a Centrica meglévő, elosztott rendszerek felszerelésére és kezelésére irányuló kapacitásait az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Iain Conn, a Centrica vezérigazgatója elmondta:

„A CHP termékek és más elosztott energiatermelési technológiák iránti növekvő igényt felismerve nemzetközi Elosztott energia- és áramellátás üzleti területet alakítunk ki. A felvásárlással az Egyesült Királyságban és nemzetközileg is javul a szállítókapacitásunk.

Az ENER-G Cogen csapata szép eredményeket ért el változatos vevőkörnek szállított készen kapható és igényekre szabott megoldásokkal, a kiinduló tervezéstől a telepítésen át az üzemeltetésig és a karbantartásig. Ez fontos előrelépés ügyfélközpontú stratégiánk gyorsításában, hogy azt nyújtsuk üzleti ügyfeleinknek, amire szükségük van.”

Alan Barlow, az ENER-G Cogen ügyvezető igazgatója elmondta:

„Az ENER-G Cogen International csapata nagy örömmel várja, hogy a Centrica Elosztott energia- és áramellátás üzleti területének szerves részévé váljon. Úgy véljük, hogy az általunk kínált kombinált technológia, ágazati ismeretek, valamint annak révén, hogy képesek vagyunk integrált, ügyfélközpontú energiaellátási megoldásokat szállítani, jó helyzetben vagyunk a nemzetközi elosztott energia-ágazatban való növekedéshez.”

 

_____

Ha Ön újságíró, és szeretne kapcsolatba lépni médiacsapatunkkal, írjon a media@centrica.com

címre

Szerkesztői jegyzetek:

1. A végső vételár kis mértékben módosulhat a működő tőkétől és egyebektől függően.

2. Az ügylet a második a Centrica által az elmúlt hetekben bejelentett két, együtt összesen 420 millió euró értéket képviselő kiemelt, ügyfélközpontú cégfelvásárlás közül. A Centrica 2016. április 21-én bejelentette, hogy felvásárolja az idegen tulajdonú decentralizált eszközökkel kapcsolatos energiagazdálkodási és bevételoptimalizálási szolgáltatók európai élvonalában számon tartott Neas Energyt.

Az ENER-G Cogen International bemutatása

  • Az ENER-G Cogen International Limitedet 1984-ban alapították, székhelye Nagy-Manchesterben, Salfordban található.
  • A vállalat világszerte mintegy 350 főt foglalkoztat, és változatos ügyfélkör, többek között kórházak és egyetemek, szupermarketek és szabadidőközpontok részére szállít megoldásokat.
  • Ipari és gazdasági létesítmények gázüzemű kombinált hő- és villamosenergia-rendszereinek tervezése, üzembe helyezése, üzemeltetése és karbantartása a fő tevékenységük. Fő termékkatalógusukban 25–530 kW teljesítményű, saját fejlesztésű, standardizált CHP berendezések találhatók. A vállalkozás kínálatában megtalálhatók továbbá 0,5–2,5 MW és nagyobb teljesítményű, igényre szabott rendszerek is.
  • A CHP hatékony megoldás olyan ügyfelek számára, akiknek a költségek és a szén-dioxid-kibocsátás tekintetében a helyi hő- és villamosenergia-termelés előnyösebb, mint a gázkazánnal történő hőtermelés és a hálózatról történő villamosenergia-vételezés.

A Centrica Elosztott energia és áramellátás (DE&P) üzleti területének bemutatása

  • A Centrica Elosztott energia és áramellátás (DE&P) üzleti területe a Centrica egyesült királyságbeli áramellátási és energetikai építési szolgáltatási csapatát és az egyesült államokbeli Direct Energy csapat tagjait egyesítve nyújt elosztott energetikai megoldásokat vállalkozásoknak és más nagy energiafelhasználóknak. Az új üzleti területen 2020-ig várhatóan 840 millió euró összegű beruházást hajtunk végre.
  • Már több mint 1000 ügyfelünk van 3700 helyen az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.
  • 2015 novemberében portfóliónk 164 ügyféllel bővült az egyesült államokbeli Panoramic Power felvásárlásával. A cég az energiagazdálkodás területén globális úttörőnek számít – 30 országban 750 helyszínre fejlesztett és szállított szabadalmaztatott vezeték nélküli szenzortechnológiát.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.