Narancssárga háttér érzékelő ikonjával a közepén.
  1. Kezdőlap
Hirek

Energetikai felismerések nagy megtakarítások alapjaként vállalatok számára

John Hartley a Bloomberg Energy Csúcstalálkozón az energia jövőjéről és az új Panoramic Power megoldásunkról beszélt.

Egy olyan csapat tagja vagyok a Centricánál, amely a jövő energiarendszerének felépítésén dolgozik. Ez a jövő az elképzelésem szerint zöldebb és rugalmasabb lesz, ezenkívül az elmúlt 150 évben megszokottnál nagyobb mértékben fogják az ügyfelek irányítani.

Ezen a héten jómagam és a Centrica csapatának számos tagja ágazati partnerként részt vettünk a Bloomberg EMEA Future of Energy Summit találkozón. Amellett, hogy számos vitába bekapcsolódtunk, részvételünk látnivalója a Panoramic Power bemutatása volt. Ez új termék számunkra az Egyesült Királyságban, amely nagy- és kisvállalatoknak egyaránt lehetőséget biztosít arra, hogy felismerésekhez jussanak az energiafelhasználásukkal kapcsolatban a vezeték nélküli érzékelőtechnológia és a felhő alapú elemzések egyedülálló kombinációja révén.

Egy, az Egyesült Államokban 2015 óta működő kizárólagos partnerségre építve, az elmúlt évben megvásároltuk a Panoramic Powert. A csapat mostantól az Elosztott energia- és áramellátás üzleti területünk része, amelyet azzal a céllal hoztunk létre, hogy segítséget nyújtsunk vállalkozásoknak és más nagy energiafelhasználóknak kézben tartani energiafogyasztásukat miközben lehetővé tesszük számukra, hogy maguk működtethessék, felügyelhessék és optimalizálhassák az energetikai eszközeiket.

A Panoramic Power megoldás az elektromos berendezések és gépek valós idejű mérésével (át)láthatóvá teszi az energiafelhasználást. Ez a gyakorlatban egy üdítőitalos palack kupakjánál kisebb érzékelők felszerelését jelenti. Az azonosításuk érdekében vonalkóddal ellátott érzékelők szó szerint egy pattintással felszerelhetők az elektromos kábelekre, majd kapcsolódnak egy rendszerhez, amely az összes adatot felhasználóbarát formában jeleníti meg. Rendkívül olcsón felszerelhetők, és hamar felismerésekhez juttatják a vállalatokat a működésükről. Egy ügyfelünk közel 1 millió fontot takarít meg évente a segítségükkel a 60 kiskereskedelmi üzletében együttesen.

Infografika, amely azt a folyamatot mutatja, melynek során energiával kapcsolatos felismerésekhez jut a berendezéseiről.

A technológiát élőben is be kívántuk mutatni a csúcstalálkozó résztvevőinek, ezért 15 érzékelőt telepítettünk többek között a világításra, a légkondicionálásra és konyhai berendezésekre. A telepítés mindössze egy órát vett igénybe és a Panoramic csapat gyorsan azonosított több lehetőséget, amelyekkel a létesítmény dolgozói időt (és pénzt) takaríthatnak meg, sőt rávilágított néhány műszaki problémára is az eszközeikkel kapcsolatban.

A megoldás alkalmazásának azonban nem kell az energiamegtakarítás realizálásában kimerülnie. A plenáris ülések egyikén a British Gas üzleti területünk ügyvezető igazgatója, Gab Barbaro beszédében felhívást intézett a vállalatok felé, hogy használják ki a Panoramic Power által nyújtott energetikai felismeréseket, amelyek segítenek eldönteni, hogy hol és hogyan telepítsenek saját maguk elosztott energiatechnológiákat. Becslései szerint a brit vállalatok jelenleg körülbelül évi 20 milliárd fontot költenek energiára, és körülbelül 2-4 milliárd fontot lehetne megtakarítani az elosztott energia segítségével – ez nagyon nagy szám.

Úgy gondolom, hogy a vásárlók számára jelentette előnyök nagy mértékben attól függnek, hogy mely szektorban tevékenykednek. Sokak számára az út az energiahatékonyság révén realizálható energiamegtakarítással kezdődik. Azon vagyunk, hogy a megfelelő ajánlatokkal segítsük őket a továbblépésben: abban, hogy a meglevő eszközeik, például a tartalékgenerátorok használatával és a rugalmas terhelés (a berendezések be- és kikapcsolása) alkalmazásával tényleges bevételre tegyenek szert, vagy új berendezések telepítésével saját energiát termelhessenek és tárolhassanak tiszta, hatékony és megbízható módon.

Mit jelent tehát mindez? Egy szép új energetikai világot a magunk és ügyfeleink számára. Digitális elemzések, a dolgok internete, új technológia és innováció, minden összeér, hogy a segítségükkel az energiát kockázati tényezőből fenntartható versenyelőny forrásává alakítsuk. Mindenki számára.

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.