Erőmű – fényes szikrák pattognak az eszközből.
  1. Kezdőlap
Hirek

Hamarosan kezdődnek a munkálatok egy új gázerőművön a briggi erőműnél

A munkálatok elkezdését még ennek a hónapnak a végére tervezik, amikor is belefognak egy új, gyors reagálású gázerőmű építésébe az Észak-Lincolnshire-ben lévő briggi erőmű mellett.

Az 50 MW-os erőmű létrehozását célzó beruházást tavaly decemberben hagyták jóvá egy 216 millió euró keretösszegű, országszerte új, rugalmas erőművek létesítésére irányuló beruházási program részeként.

Az öt dugattyús gázmotorból álló üzemet arra tervezték, hogy a fogyasztói csúcsigényekre reagálva elegendő energiát termeljen ahhoz, hogy nagyjából 50 000 háztartás igényeinek feleljen meg – ez több, mint a nyugat-lindsey-i körzet összes háztartása.

Ian Griffiths, a briggi erőmű energiatermelési vezetője a következőket nyilatkozta: „A briggi telep az elmúlt év során valódi átalakuláson ment keresztül. A csapat keményen dolgozott a felesleges berendezések lebontásán, így a négy kéményt és a régi üzemanyag-olajtartályokat is eltávolították, mert ide fog kerülni az új üzem, szóval az építkezések megkezdésével készen állunk a telep életében bekövetkező új fejezetre, ami nagyszerű érzés.”

A várhatóan 15 hónapos építkezés során egy 95 főből álló csapat dolgozik majd a helyszínen. Az üzem 2018 telére lesz működőképes.

Erőmű infografikája, amely az erőmű elrendezését mutatja.

Ha elkészült, az új üzem egy rendkívül rugalmas „csúcsidős erőmű” lesz, amely hidegindításból kevesebb mint két perc alatt maximális teljesítményre tud majd kapcsolni – egy olyan tulajdonság, amely egyre fontosabbá válik, mivel egyre több váltakozó megújuló energiaforrás, például a szél- és a napenergia is elérhetővé válik.

További tudnivalókért és az építkezéssel kapcsolatos friss hírekért látogasson el a www.centrica.com/brigg weboldalra.

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.