Szó - CO2
  1. Kezdőlap
Hirek

Hatékonyság és rugalmasság az elosztott energiának köszönhetően

Segítünk az ügyfeleinknek, hogy kihasználják a helyszíni energiatermelés lehetőségeit.

A napenergia- és kis méretű gáztermelő egységek formájában történő elosztott energiatermelés az előrejelzés szerint a tavalyi 2%-os növekedéshez képest 2030-ra már 12%-os lesz, így annak a technológiának a költsége, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy saját energiájukat maguk termeljék és tárolják, folyamatosan egyre megfizethetőbb lesz.

A Centrica Elosztott energia- és áramellátás üzleti területe arra törekszik, hogy segítsen az ügyfeleknek kihasználni ezt az irányvonalat, és a különféle energiamegoldásokat a nagy energiafelhasználókhoz eljuttatva segítsen csökkenteni a számlákat, növelni a telephely rugalmasságát, és csökkenteni a szén-dioxid-terhelésüket. Ennek részeként 2016-ban felvásároltuk az ENER-G Cogent, amely a kombinált hő- és áramtermelési (CHP) megoldások szolgáltatása és üzemeltetése terén már bizonyított.

Az ezen a héten Strasbourgban tartott Európai Energiafórumon felszólalt Chris Marsland, az ENER-G kogenerációs termékekért és technológiáért felelős vezetője, és a következőket mondta:  „A kombinált hő- és áramtermelés eddig is, és továbbra is az energiaátállás középpontjában lesz, ahol az ügyfeleknek teljes mértékben szívügyük lesz az energiaellátásuk. Ez a leginkább költséghatékony módon integrálja a hatékonysággal, a környezetvédelemmel, a szén-dioxid-kibocsátással és a rugalmassággal kapcsolatos előnyöket.

A CHP több mint 20%-kal nagyobb elsődleges energiamegtakarítást tesz lehetővé a hő és az áram külön termeléséhez képest, és akár 90%-os összhatékonyságot is elérhet. Napjainkban a kapcsolt energiatermelés nagyjából évi 200 millió tonnával kevesebb szén-dioxidot jelent Európának. A következő 20 évben pedig a tanulmányok előrejelzése szerint az energiatermelésnek legalább 25%-a származhat a kapcsolt energiatermelésből. Ez a lehetőség az ipar, a távfűtés, az épületek és a mezőgazdasági használat terén jelentkezhet, de számos egyéb terület is van, ahol a kapcsolt energiatermelésben rejlő lehetőséget még teljes egészében fel kell ismerni.

„A technológia képes arra is, hogy minimális indítási időkkel támogatást nyújtson a hálózatnak, így nemcsak átmeneti technológiának minősül a megújuló Európa felé vezető úton, hanem a hálózat stabilitásáról is gondolkodik, megelőzve a feszültségingadozásokat és az áramkimaradásokat.

„Az energiaátállás több fronton is erőfeszítéseket igényel, így az energiahatékonyság terén is. Még nagyobb erőfeszítésekre van szükség a megújuló áram és hő területén, miközben azonos feltételeket kell biztosítani az elosztott energiatechnológiák számára, hogy költséghatékonyan lehessen végrehajtani a gazdaság szén-dioxid-mentesítését.”

Az ENER-G Cogen

Az ENER-G Cogen több mint 30 éves tapasztalattal és jelentős múlttal rendelkezik átfogó CHP megoldások ipari és gazdasági vevők részére való szállításában. A vállalat működésének elsődleges helyszíne az Egyesült Királyság, de tevékenysége kiterjed az Egyesült Államokra, Magyarországra, Olaszországra, Hollandiára, Romániára is, és erős, változatos vevőkörrel rendelkezik a magán- és a közszférában. Helyi értékesítési partnerei révén jelen van Ausztráliában, Írországban, Japánban, Kanadában és Törökországban is.

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.