Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Két dolgozó férfi egy gyárban.
News post

Helyi energiapiac indul cornwalli üzleti vállalkozások számára

A 7,2 millió eurós energetikai alapból helyi cégek részesülhetnek – a Centrica lehetőséget hirdetett üzleti vállalkozások számára az úttörő próbálkozásként induló helyi energiapiacon való részvételre.

A 22,8 millió eurós programot a rugalmas villamosenergia-kereslet, -termelés és -tárolás használatának tesztelése, valamint a helyi lakosok és üzleti vállalkozások rugalmasabb energiahasználatának jutalmazása céljából hívták életre. A teszt részeként összesen 7,2 millió eurós finanszírozási keretet biztosítanak üzleti vállalkozásoknak és más nagy energiafelhasználóknak.

A Cornwalli Kereskedelmi Kamara nagyvállalati akciócsoportja előtt február 21-én elmondott beszédében Matt Hastings, a program vezetője kifejtette:  „Kiváló lehetőség ez a helyi vállalkozások számára, hogy bekapcsolódjanak és segítsenek meghatározni egy új energetikai jövőt Cornwallban és Cornwallon túl.

„Célunk, hogy segítsünk a megyei vállalkozásoknak és más nagy energiafelhasználóknak csökkenteni számlájukat, vagy akár némi pénzt is keresni azzal, hogy optimalizálják energiaigényüket és helyi termelésüket, valamint visszaértékesíteni az általuk termelt áramot a National Grid (a brit áramhálózat üzemeltetője) számára.”

A csapat tervei szerint a kísérletben mintegy 60 vállalkozás vesz majd részt, amelyek finanszírozás igénybe vételével fedezhetik különböző kezdeményezések, köztük az energetikai audit, az intelligens technológiai fejlesztések és az új energiatároló egységek költségeit.

A telepítés után a résztvevők egy virtuális piachoz csatlakoznak, ahol a hálózat részére és a nagykereskedelmi energiapiacon is eladhatják rugalmas energiakapacitásukat.

Kim Conchie, a Cornwalli Kereskedelmi Kamara vezérigazgatója szavait idézve: „A Cornwalli Kereskedelmi Kamara örömmel fogadta, hogy Matt fel tudott szólalni a nagyvállalati akciócsoport megbeszélésén. Fantasztikus, hogy a Centrica felkínálja ezt a lehetőséget a cornwalli vállalkozásoknak, és segít Cornwallnak innovatív, előrelátó gondolkodású megyévé válni.”

A tesztelési lehetőség nyitva áll megújulóenergia-termelők és más, nem háztartási energiahasználók, például gyárak, kórházak és nagy irodák számára is. További tudnivalókért és a kísérletről készített rövidfilm megtekintéséhez látogasson el a www.centrica.com/cornwall weboldalra.

 

_____

Ha Ön újságíró, és szeretne kapcsolatba lépni médiacsapatunkkal, írjon amedia@centrica.com

címre

Szerkesztői jegyzetek:

 • A Centrica egy energiaellátó és szolgáltató vállalat. Minden tevékenységünkben törekszünk ügyfeleink változó igényeinek kielégítésére.
 • Újonnan létrehozott Elosztott energia- és áramellátás üzleti területünk célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak és más nagy energiafelhasználóknak kézben tartani az energiafogyasztásukat.
 • A cornwalli helyi energiapiaci tesztet a Centrica és a British Gas Energy for Tomorrow alap finanszírozza, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) 15,6 millió eurós támogatásával.
 • Az üzleti terület új irodát nyitott Truróban, ahol egy projektmenedzserekből, műszaki szakemberekből és szoftverfejlesztőkből álló 23 fős csapat, valamint a partnerként közreműködő Western Power Distribution, a National Grid és az Exeter University bonyolítja le a kísérletet.
 • Az angol ERFA 15,6 millió euróval finanszírozza a projektet az európai strukturális és beruházási alapok 2014–2020 közötti időszakra elfogadott növekedési stratégiájának részeként.
  • Az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) irányító hatósága a Helyi Közösségek és Önkormányzatok Minisztériuma.
  • Az Európai Unió által létrehozott Európai Regionális Fejlesztési Alap az innovációt, a vállalkozásokat támogató, munkahelyeket teremtő és a helyi közösségek megújulását célzó projektekbe invesztálva segíti a helyi területek gazdasági fejlődésének ösztönzését. További információért keresse fel a https://www.gov.uk/european-growth-funding
  • weboldalt.

Megjelölve: