Cornwalli tengerpart.
  1. Kezdőlap
Hirek

Helyi lakosok kaptak meghívást, hogy csatlakozzanak a cornwalli kísérlethez

A Centrica egy felhívást tett közzé a lakosok számára, hogy vegyenek részt ebben az úttörő kísérletben.

A vállalat 100 olyan háztartást keres, akik részt vennének egy hároméves programban, melynek során a sikeres jelentkezők egy 960 000 euró összegű támogatásból részesülnének, amely fedezi az új energiatermelési és -tárolási technológiák költségét.

Matt Hastings programigazgató a következőket mondta: „Lehetőséget adunk a helyieknek, hogy részesüljenek a leges-legújabb energiatechnológiából, melynek segítségével jobban szabályozhatják az otthoni energiahasználatot. Ez azt jelenti, hogy lehetőségük van saját energiát termelni, tárolni (vagy akár mindkettőre), és jutalomban is részesülnek, amiért rugalmasabbak abban, hogy mikor használják azt az energiát.”

A részt vevő háztartások támogatást kapnak, amely fedezi a saját igényeikre szabott energiamegoldás költségét. A telepítést követően a háztartások egy virtuális piactérhez csatlakoznak majd, amely az ő megbízásukból fogja rugalmasan felhasznált energiájukat felvásárolni és értékesíteni.

Például: Az otthonok kaphatnának egy háztartási akkumulátort, amely a helyi hálózatból vagy saját napenergia-paneljeikből keletkező felesleges áramot hasznosítaná, mások pedig használhatnának intelligens tárolásra képes fűtőberendezéseket, melyek megtartanák a csúcsidőn kívül használt energiát, és azt hő formájában a nap során kibocsátanák. Ami a termelést illeti, a résztvevők hasznot húzhatnának az új berendezésekből, amelyek lehetővé tennék nekik, hogy saját maguknak termeljenek áramot. Ilyen berendezés lehet egy új napenergia-panel vagy egy mikro-kombinált hő- és áramtermelő egység.

A kísérletben részt vehet minden cornwalli lakástulajdonos és magánbérlő, függetlenül attól, hogy ki az energiaszolgáltatója. A jelentkezőknek rendelkezniük kell szélessávú kapcsolattal, és vagy beszedési megbízással vagy kézhezvételt követően kell befizetniük hagyományos számlájukat.

Ha többet szeretne megtudni, és jelezni szeretné érdeklődését a kísérlet iránt, keresse fel a www.centrica.com/cornwall oldalt, vagy írjon e-mailt erre a címre: Cornwall@centrica.com.

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.