Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
News post

Indulnak a peterborough-i erőmű építési munkálatai

Folyamatban van a Centrica új tartalék erőművének fejlesztése a peterborough-i erőműben.

Az 50 MW-os gáztüzelésű erőmű kulcsfontosságú szerepet fog betölteni a csúcsidőbeli helyi energiaigény fedezésében, mivel körülbelül 50 000 háztartás ellátásához elegendő energiát termel.

Az új erőmű öt kis dugattyús motorból fog állni, amelyek jellemzően hétköznapokon működnek majd, a nagy energiaigényű időszakok ellátásában, illetve tartalékként szolgálnak szükség esetére.

David Theakstone, a peterborough-i erőmű ügyvezető igazgatója elmondta: „A peterborough-i erőműben lázas előkészületek után immár készen állunk az építkezés megkezdésére. Ez a gyors reagálású erőmű segít majd a helyi energiaigény fedezésében, és egyidejűleg segít megváltoztatni a villamos áram előállításának módját.”

A várhatóan 15 hónapos építkezés során egy 95 főből álló csapat dolgozik majd a helyszínen. A gyár 2018 negyedik negyedévében kezdi meg működését.

Erőmű infografikája, amely az erőmű elrendezését mutatja.

A projekt egy 216 millió eurós beruházási program része, amelynek keretében országszerte új, rugalmas erőművek létesülnek. „Csúcsidőben” fog üzemelni, és a hidegindítástól számítva kevesebb mint két percen belül képes lesz elérni a maximális teljesítményét.

További tudnivalókért és az építkezéssel kapcsolatos friss hírekért látogasson el a www.centrica.com/peterborough. weboldalra

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

.