Írás – az energia új irányvonalai.
  1. Kezdőlap
Hirek

Innovációra törekszik a Direct Energy

Az Innovation to Inspiration körúttal megváltoztatjuk az energia megítélését és felhasználását

Az energiához való viszonyulás rohamosan változik. A Direct Energy egyedülálló mobil kiállítást indít útnak, ezrekkel megosztva a hálózatba kapcsolt élet élményét az Innovation to Inspiration körút során Észak-Amerika-szerte, hogy életre hívja ezt a forradalmat.

A 18 kerekű kamion 2014 óta közel 53 000 mérföldet tett meg Kalifornia és New York között, hogy bemutassa, hogyan nézhet ki a hálózatba kötött ház vagy üzlet a nem túl távoli jövőben.

A körút nemrég a GreenBiz’s 2016 VERGE fenntarthatósági konferencián állomásozott a Szilícium-völgyben (Kalifornia), ahol több mint 1000 látogató tekintette meg. A fedélzeten a látogatók olyan innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal találkozhattak, mint a Direct Your Energy felismeréseket nyújtó eszközök, intelligens termosztátok vagy bárhonnan fel- vagy lekapcsolható, intelligens lámpák. A látogatók megtapasztalhatták, hogyan szabályozhatják és ismerhetik meg jobban energiafelhasználásukat, és javíthatják egyrészt az energiával kapcsolatos cselekedeteiket, másrészt csökkenthetik az energiafogyasztást, a számlákat és a szén-dioxid-kibocsátást.  

Ez az első alkalom, hogy a mobil kiállítást teljesen megújuló energia működtette, amelyet egy szél- és napgenerátorból, valamint akkumulátoros tárolási lehetőségből álló helyszíni mikrohálózat termelt. A tavaly felvásárolt, céges energiaköltségek csökkentési lehetőségeinek azonosítására szolgáló, csúcstechnológiájú vezeték nélküli érzékelők fejlesztésével foglalkozó Panoramic Power termékét a mikrohálózatra csatlakoztatva bemutatta, hogyan felügyelik az érzékelők valós időben az áramfejlesztést, és figyelik az egyes termékek áramfogyasztását.

A Direct Energy „Az energetikai üzleti modell átalakulását elősegítő technológiák” címmel pódiumvitát és „Üzleti eredmények valós idejű energetikai adatokkal történő elősegítése” címmel szekcióüléseket tartott, hogy megossza ezeket az előnyöket a VERGE résztvevőivel.  

 

_____

Ha Ön újságíró, és szeretne kapcsolatba lépni médiacsapatunkkal, írjon a media@centrica.com

címre

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.