Napenergia-panelek felhős háttérrel.
  1. Kezdőlap
Hirek

A legnagyobb közösségi tetőtéri napenergia projekt az Egyesült Királyságban

Az Energise Barnsley projekt tetőre szerelhető paneljeit a Centrica napelemekért felelős csapata tervezi és szereli fel.

Már csak két napig kapható az Energise Barnsley által kínált napelem kötvény, amelynek célja, hogy 1,44 millió eurót gyűjtsön össze a South Yorkshire-i Barnsley-ban telepített új napelemek finanszírozására.

Az összegyűlt pénzt az Egyesült Királyság legnagyobb közösségi napelemes tető projektjére fordítják: Barnsley városban 2 MW teljesítményig napelemeket telepítenek lakóházak, iskolák, idősotthonok és más közösségi épületek tetejére.

Az új, tetőre telepített panelek tervezője és a telepítés kivitelezője a Centrica napelemekért felelős csapata, amely az elmúlt hat hónapban már 321 otthonban telepített hozzávetőlegesen 1 MW teljesítményű napelemeket Barnsley-ben.

Chris Morrison, egyesült királyságbeli és írországi elosztott energiáért felelős igazgató elmondta: „A vállalkozások és a közszféra egyre nagyobb érdeklődést mutat a helyi energiatermelés iránt. A mozgalomban az Energise Barnsley-hoz hasonló projektek fontos szerepet töltenek be, és érdemesek a közösségek és befektetők támogatására.

„A napelemek telepítésének első szakasza sikeresen lezajlott Barnsley-ben, most pedig örömmel várjuk, hogy a napenergia még fontosabb szerephez jusson a város életében, ezzel az új kötvénnyel, amely a helyi lakosok számláinak csökkentését és a számukra fontos projektekbe való beruházást támogatja.”

A kötvényt az Energise Barnsley, az Egyesült Királyságban a legnagyobb helyi önkormányzati és közösségi közös energetikai projekt bocsátja ki a Centrica és Barnsley városi képviselő-testületének támogatásával.

Az új napelemekből származó bevételeket visszaforgatják egy közösségi energiaalapba, amelyből helyi társadalmi vállalkozásokat és az energiaszegénység leküzdését célzó oktatást támogatnak. Az alap összege az első évben 24 000 eurót tesz ki, és a közösségi csoportok már benyújthatják jelentkezésüket.

A részvényajánlat a nagyközönség számára az Ethex oldalai https://www.ethex.org.uk/EB keresztül érhető el. A jelentkezési határidő augusztus 10., szerda.

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.