1. Kezdőlap
Hirek

A SmartWatt felvásárlásával a Centrica Business Solutions kiterjeszti egyesült államokbeli tevékenységét

A Centrica plc a mai napon bejelentette, hogy felvásárolja az energetikai szolgáltatások és megoldások terén vezető szerepet betöltő SmartWatt vállalatot, amelyért 34,8 millió eurót fizet. A felvásárlás lehetővé teszi a Centrica egyesült államokbeli jelenlétének kiterjesztését, emellett jobb képességeket biztosít az integrált energiamegoldások iránti, egyre növekvő ügyféligények kielégítéséhez.

A SmartWatt csaknem két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az energiarendszerek fejlesztésének területén, emellett kiemelt figyelmet fordít az optimális pénzügyi teljesítmény biztosítására, a kényelem és a biztonság fokozására, továbbá a kereskedelmi és ipari szektorban, valamint a közszférában tevékenykedő ügyfelek termelékenységének javítására is. A SmartWatt szakértői csapata a világítási megoldásokkal kapcsolatos átalakítások és a hatékonyság korszerűsítését célzó fejlesztések – például az épületgépészet, az épületautomatizálás, a víztakarékosság, a teljesítménybiztosítás (mérés és értékelés) és a napenergia – kombinálására összpontosítva igyekszik kielégíteni a vásárlók speciális energetikai igényeit. A SmartWatt székhelye Albanyben (New York állam), található, és az Egyesült Államok területén összesen 14 irodát működtet. Országszerte rendelkezik vállalkozói engedélyekkel, és immár több mint 24 000 energiamegoldással kapcsolatos projektet kivitelezett többek között a FedEx, a Kaliforniai Egyetem, a Nestlé és a Pepsi számára.

A SmartWatt a Centrica Elosztott energia és áram üzleti területének részévé válik, amely integrált energiamegoldásokkal szolgál a vállalatok és más nagy energiafelhasználók számára, emellett olyan kombinált energiaszolgáltatásokat és különféle kereskedelmi lehetőségeket biztosít, amelyekkel segít a jobb teljesítmény elérésében, a költségek kezelésében, valamint a nagyobb fokú fenntarthatóság és rugalmasság megvalósításában.

„Nagyon várjuk, hogy csatlakozhassunk a Centrica Business Solutions csapatához. A Centrica technológiai megoldásai, valamint az energiaipar terén hosszú évek óta betöltött vezetői szerepe révén hatékonyabb megoldásokat biztosíthatunk ügyfeleink számára. Örömünkre szolgál, hogy az elosztottenergia-megoldások egyik piacvezető vállalatával egyesíthetjük erőinket” – nyilatkozta Chris Covell, a SmartWatt alapítója és vezérigazgatója.

Jorge Pikunic, a Centrica Business Solutions ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „Nagy szeretettel üdvözöljük köreinkben a SmartWatt csapatát. A SmartWatt vállalattal kiegészülve olyan technológiák segítségével terjeszthetjük ki egyesült államokbeli jelenlétünket, amelyek tökéletesen kiegészítik az energiamegoldásokkal kapcsolatos meglévő képességeinket. A SmartWatt figyelemre méltó hírnévre tett szert az energiamegoldások és az innovatív finanszírozás terén, amely a meglévő technológiánkkal és a Direct Energy üzleti területen keresztül kiépített, megbízható ügyfélkapcsolatainkkal kombinálva segíthet az Egyesült Államokban tervezett növekedésünk felgyorsításában.”

Az ügylet lezárása előreláthatóan 2019. július 1-jén történik meg.

MEGJEGYZÉSEK

A SmartWatt vállalatról

A SmartWatt Energy, Inc. (SmartWatt) vállalatot Chris Covell alapította 2002-ben. Az energetikai projektek elgondolásának, finanszírozásának, megvalósításának és kezelésének átalakításával a vállalat iparágvezető pozíciót vívott ki magának. A SmartWatt tevékenysége a kis- és nagyvállalatok energiahatékonyságának fokozása, a beltéri környezeteik javítása és a költségeik csökkentése köré összpontosul. A SmartWatt székhelye Albanyben (New York állam) található. A vállalat 48 államban több mint 24 000 energiamegoldással kapcsolatos projektet kivitelezett, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 17 000-et.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.