1. Kezdőlap
Hirek

Új gázturbina a King’s Lynn-i erőműben

Az új gázturbina telepítési munkálatai várhatóan a jövő hónapban indulnak.

A korábban leállított King’s Lynn-i erőmű nagyszabású felújítással kezd új életet.

A 370 MW-os erőmű létrehozását célzó beruházást tavaly decemberben hagyták jóvá egy 216 millió euró keretösszegű, országszerte új, rugalmas erőművek létesítésére irányuló beruházási program részeként.

A munkálatok befejezését követően King’s Lynn mintegy 370 000 háztartás, avagy szinte minden norfolki otthon szükségletének kielégítésére elegendő energiát lesz képes termelni.

Mark Futyan, a Centrica Elosztott energia- és áramellátás üzleti területének áramkereskedelemért felelős igazgatója: „Nagyszerű érzés munkához látni azután, hogy a King’s Lynn-i csapatnak ilyen hosszú időn kellett bizonytalanságban töltenie. Az erőmű újból képes lesz kivenni a részét több százezer helyi lakos áramellátásának biztosításában – ami nem kis mutatvány, de készek vagyunk helyt állni!”

Az építkezés során 200 fős csapat dolgozik majd a helyszínen. A létesítmény 30 állandó munkahelyet biztosít 2019-től, amikor elkészül és megkezdi működését.

Sir Henry Bellingham, Északnyugat-Norfolk parlamenti képviselője kifejtette: „Ez az óriási beruházás King’s Lynn és Északnyugat-Norfolk számára egyaránt rendkívül jó hír. Az új gázturbina telepítése és a King’s Lynn-i erőmű felújítása amellett, hogy már az építés és a felújítás során is sok embernek ad munkát, 30 állandó és jól fizető munkahelyet teremt. A King’s Lynn iránti nagyfokú bizalmat is mutatja.”

Brian Long tanácsos, King’s Lynn és West Norfolk városi képviselő-testületének vezetője elmondta: „Nagy örömömre szolgál ez a projekt. A helyi erőmű hatékonyságának javítása jó hír a helyi környezet számára. Minden hatékonyságnövelés azt jelenti, hogy több áramot termelhetünk kevesebb természeti erőforrás felhasználásával.”

Megjegyzések szerkesztőknek:

  • A Centrica egy nemzetközi energiaellátó és szolgáltató vállalat.
  • Újonnan létrehozott Elosztott energia- és áramellátás üzleti területünk arra összpontosít, hogy segítsen a vállalkozásoknak és más nagy energiafelhasználóknak kézben tartani az energiafogyasztásukat.
  • Az eredetileg 1997-ben üzembe helyezett King’s Lynn-i erőművet 2012-ben állították le, amikor működtetése gazdaságtalanná vált.
  • A Siemens szállítja és telepíti a turbinát, valamint lecseréli az üzem vezérlőrendszerét, és elvégzi a fő erőátviteli berendezés más alkotóelemeinek nagyjavítását is. A kazán újbóli beüzemelésére a CMI kapott megbízást, a gőzturbinás ciklus felújítására szóló megrendelést a TEi nyerte el.

 

_____

Ha újságíróként szeretne kapcsolatba lépni médiaügyekért felelős csapatunkkal, vegye fel velünk a kapcsolatot: media@centrica.com

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.