teams meeting
  1. Kezdőlap
  2. > Knowledge Centre
  3. > Blog Posts
Blogs

A bolygó és a nyereség egyensúlyban tartása példátlan piaci volatilitás idején

Hogyan lehet a nettó nulla kibocsátás felé haladni, mikor emelkedő energiaárakkal szembesülünk? Töltse le gyakorlati útmutatónkat, amely segít megtalálni a szervezetének megfelelő fenntarthatósági utat!

Minden szem Önre szegeződik. Ügyfelei, befektetői és munkavállalói mind azt várják el, hogy a nettó nulla felé haladjon. Hallották a beszédet, és most már a tetteket várják.

Ám az energiaárak emelkedésének és a példátlan mértékű volatilitásnak az időszakát éljük. A szén-dioxid-mentesítés rendkívül fontos - de energiaköltségeinek hatékony kezelése is elengedhetetlen.

És a jó hír? Ezek a célok nem összeegyeztethetetlenek. Egyáltalán nem. Megfelelő energiastratégiával csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást, és az energiaköltségeket is kordában tarthatja. Koncentráljon ezekre az ideális pontokra - ahol a bolygó és a nyereség szükségletei találkoznak -, és valóban fenntartható vállalkozást építhet!

Töltse le Az Ön érdeke is: Hogyan érjük el a nettó nulla kibocsátást című gyakorlati útmutatónkat, és tudja meg, hogy ezt hogyan valósíthatja meg!

A nettó nulla elérése

A nettó nulla elérése összetett feladat. Ahogy senki más, mi sem tudunk még mindenre választ adni. Amit viszont tudunk, az az, hogy vállalkozásaink és közösségeink jövője a nettó nulla megvalósításán múlik. És ahogyan az elmúlt 200 évben is tettük, tovább fogunk fejlődni, és megragadjuk az energetikai átállás kínálta lehetőségeket, hogy mindenki számára méltányos és megfizethető átmenetet biztosítsunk.

Tudjuk, hogy minden szervezet sajátos utat tesz meg a nettó nulla kibocsátásig. Nincs olyan térkép vagy kézikönyv, amely pontosan megmondaná, hogyan juthatunk el oda. Sokat lehet viszont tanulni más sikeres fenntartható vállalkozások tapasztalataiból. Mi elkötelezettek vagyunk e legjobb gyakorlatok megosztása mellett, hogy segítsük Önt saját rugalmas útjának megtervezésében a nettó nulla felé.

Az útmutatóban körüljárt hasznos ismeretek közül néhány:

use data
Használja okosan az adatokat
Ennek segítségével pontosan meg tudja határozni a szén-dioxid-kibocsátási gócpontokat a szervezetében, így tudja, hogy hová összpontosítsa erőfeszítéseit. A szervezet részletes, aktuális áttekintésével felvértezve elkezdheti feltárni a fenntarthatóbb energiastratégiára való áttérés legígéretesebb lehetőségeit. A jelentés idézi kutatásunkat, amely szerint a szervezetek 77%-a tervezi, hogy 2025 végéig a „dolgok internetét” alkalmazó technológiákat beépíti a berendezésekbe - ha tehát Ön is fontolgatja ezt, nincs egyedül.
individual solution
Tervezzen egyedi megoldásokat
A fenntarthatóság terén nincs egyetlen általánosan alkalmazható megoldás, ezért olyan műszaki - és pénzügyi - megoldásokat kell találnia, amelyek megfelelnek céljainak és korlátainak. A jelentés idézi kutatásunkat, amely szerint a szervezetek 40%-a mondta azt, hogy nem tudja, milyen technológiákba fektessen be - ami akadályozza a kibocsátás csökkentését. Ebben segíthet egy partnerrel való együttműködés.
culture
Valósítsa meg a kulturális váltást
Az új eszközök és technológiák, például a hidrogén, gyorsan kereskedelmi forgalomba kerülnek, és új lehetőségeket kínálnak - és ez a piaci zavar válaszlépéseket igényelhet. Ebben az értelemben a kihívás a szervezeten belüli kultúra és párbeszéd megváltoztatásában rejlik. Ha a szervezet egésze felelősséget vállal az éghajlatváltozás elleni küzdelemért, akkor kialakíthatja azt a rugalmasságot, amely lehetővé teszi az irányváltást, ha a kilátások változnak.

Építse ki saját rugalmas útvonalát!

A szén-dioxid-mentesítés elengedhetetlen. Ehhez időre lesz szükség. Ez beruházásokat tesz szükségessé. Ám ugyanakkor számos kereskedelmi előnnyel is járhat. Segíthet abban is, hogy értékes örökséget hagyjon a jövőre.

Akár az út elején jár, akár tett már némi előrelépést, de nem tudja, merre tovább - gyakorlati útmutatónk felvázolja azokat a gyakorlati lépéseket, amelyeket egy rugalmasságot, versenyképességet és fenntarthatóságot biztosító energetikai útvonal kiépítéséhez megtehet.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról
  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra
  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.