Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Keresletoldali szabályozás

Javítsa a működési hatékonyságot, fedezzen fel új növekedési lehetőségeket és vegye kézbe energiafelhasználását

A vállalatok felismerik az energia vásárlásának és felhasználásának modern módja iránti kényszert; olyan mód ez, amely rugalmasan közelít az energiagazdálkodáshoz, és kihasználja az elosztott energia új világa által kínált lehetőséget. Egyre több okos energiafelhasználó választja a keresletoldali szabályozást (DSR). Segítségével rugalmasabbá tehetik a telephelyüket, racionalizálhatják az energiaköltségeket, és új bevételi lehetőségre tehetnek szert, segítve a hálózati kereslet és kínálat kiegyensúlyozását.

Hogyan segíthet a DSR?

Mi a keresletoldali szabályozás?

A DSR egyféle értéktermelő lehetőség a vállalatok számára oly módon, hogy rugalmasságot mutatnak az energiafelhasználásukban. Hogy miért? Kereskedelmi előnyért. Sok nagy energiafogyasztó már használja a keresletoldali szabályozást a hálózati kínálat és kereslet kiegyensúlyozásának elősegítésére. A hálózat fizet a felhasználóknak ezért a rugalmasságáért – legyen szó akár az energiafelhasználás csökkentéséről bizonyos időpontokban, az energia hálózatba történő visszatáplálásáról, vagy éppen a fogyasztás növeléséről, amikor a hálózaton túlkínálat van.

A DSR működésének lényege, hogy összekapcsolja az energiatermelő berendezéseket, a hálózatot és a 7*24 órában üzemelő energiagazdálkodási platformunkat. Ez lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy energiafelhasználásuk módjából profitálhassanak. Sőt még az energiapiacon való részvételt is lehetővé teszi – mivel lehetőséget biztosít energia vásárlására vagy eladására a piaci lehetőségek felmerüléséhez mérten.

Előnyök a vállalkozás számára

  • Az energiagazdálkodás átalakítása
  • A csúcsidőbeli fogyasztás csökkentése a költségek visszafogása érdekében
  • Új bevételi források megteremtése meglévő eszközök felhasználásával a nap 24 órájában
  • Készenléti tartalék nagy hálózati leterheltség esetére
  • A telephely rugalmasságának növelése és a kockázatok kezelése az energiatermelő eszközök valós idejű felügyeletével
  • Üzemi tevékenységgel és eszközteljesítménnyel kapcsolatos ismeretgyűjtés