Manufacturing-HU
Jelentések és fehér könyvek

Lehet, hogy a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátás az európai gyártók vissza nem térő lehetősége?

Töltse le tájékoztatónkat, amelyből megtudja, hogyan védhetik meg a fenntarthatóságot célzó beruházások a gyáripart, hogyan küzdhetnek az energiaárak ingadozása ellen, és hogyan tehetik versenyképesebbé vállalkozását.

Töltse le a beszámolót

A gyártók fordulóponthoz érkeztek. A költségek minden téren emelkednek, a nyersanyagoktól és a munkaerőtől kezdve az üzemanyagokon és szállításon át az energiaárakig. Teljesen érthető lenne, különösen az elmúlt két év zavarait figyelembe véve, ha a gyártókat érzékenyen érintené, hogy az áremelkedések szinte teljes egészében felemésztenék a megtermelt nyereségüket.A gyártók fordulóponthoz érkeztek. A költségek minden téren emelkednek, a nyersanyagoktól és a munkaerőtől kezdve az üzemanyagokon és szállításon át az energiaárakig. Teljesen érthető lenne, különösen az elmúlt két év zavarait figyelembe véve, ha a gyártókat érzékenyen érintené, hogy az áremelkedések szinte teljes egészében felemésztenék a megtermelt nyereségüket.

Ugyanakkor a gyáripar számára sok szempontból is kihívást jelent a nettó zéró célok megvalósítása. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése nem csak a bolygó érdekében fontos, hanem kereskedelmi szempontból is ésszerű lépés egy olyan időszakban, amikor a fogyasztók és a kiskereskedők olyan gyártóktól vásárolnak, akik bizonyítják a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket.

Hogyan lehet egyszerre a pénzügyi és a környezetvédelmi elvárásoknak is megfelelni? Új tájékoztatónkban megvizsgáljuk, hogy:

  • Hogyan biztosíthatnak versenyelőnyt a fenntarthatóbb módon gyártott termékek
  • Milyen dekarbonizációs projektek révén érhet el nagyobb árstabilitást és rezilienciát
  • Milyen kihívást jelent a hőtermelés szénfüggésének csökkentése az ipari gyártási folyamatokban

A fenntarthatóság mellett elkötelezett gyártóknak most talán vissza nem térő lehetőségük van arra, hogy csökkentsék az energiaárak ingadozásának hatását és fokozzák az ellátásbiztonságot. Töltse ki az űrlapot a tájékoztató letöltéséhez, amelyben elolvashatja a hasonló vállalkozások tapasztalatait, és megismerheti azokat a gyakorlati lépéseket, amelyekkel már most elindulhat a fenntarthatóság és dekarbonizáció útján.

Együtttműködés a gyártókkal

Büszkék vagyunk arra, hogy világszerte segíthetünk a vállalatoknak elérni a költségcsökkentést, a nagyobb ellenálló képességet és dekarbonizációt célzó céljaikat. Amikor ügyfelünkkel, a Continental Automotive-val először kezdtünk együttműködni, a vállalatnál hetente volt áramkimaradás. Egy kapcsolt hő- és áramtermelő (CHP) megoldás telepítésével segíteni tudtunk kiküszöbölni a gyártósoroknál tapasztalt áramkimaradásokat, és ezen túlmenően a vállalat szén-dioxid-kibocsátása is 14%-kal csökkent.

Ismerje meg a fenntarthatóságban vezető szereplők véleményét

A legprogresszívebb gyártók immár nem költségként tekintenének a dekarbonizációra fordított kiadásokra, hanem az energiaellátást biztosító olyan befektetésre, amely nemcsak biztonságos, hanem egyúttal a fenntartható jövő alapjait is biztosítja számukra. Olvassa el legfrissebb tanulmányunkat, melyben a fenntarthatóságban vezető szereplők vallanak arról, hogy miként találták meg azokat az optimális megoldásokat, ahol pénzügyi és környezetvédelmi törekvéseik nem pusztán találkoznak, hanem kölcsönösen erősítik is egymást.

Iratkozzon fel a Centrica Business Solutions szolgáltatásra

Iratkozzon fel havi hírleveleinkre:

  • Frissítések a nettó nulláról, a fenntarthatóságról, az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról és a megújuló energiáról

  • Betekintés energetikai megoldásainkba és a tágabb energiapiacra

  • Legfrissebb híreink, webináriumaink, podcastjaink és eseményeink

Az adatok megadásával Ön beleegyezik abba, hogy a Centrica Business Solutions az Ön személyes adatait az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint kezelje. A Centrica Business Solutions hírlevelet és egyéb, általunk relevánsnak ítélt marketinganyagot küld Önnek rendszeresen. A tőlünk érkező kommunikációt Ön bármikor lemondhatja.